Fokkerij

Gilleman pakt twee titels mee op provinciale bwb-keuring

kampioen koe Sint-Niklaas 2023
Funny de Somme (v. Béjard), kampioen koeien Sint-Niklaas

Met Funny de Somme en Fleur van het Kerkemshof wisten vader Guy en zoon Michiel Gilleman twee van de drie kampioenstitels binnen te halen op de provinciale keuring voor Belgisch witblauw in de landbouwschool van Sint-Niklaas. De titel bij de stieren was voor Sinatra van de Kerkenhofstede van Paul en Karel Gillis.

Voor het eerst kreeg de keuring georganiseerd door de landbouwschool van Sint-Niklaas de titel van provinciale keuring voor Belgisch witblauw. Het publiek was vrij talrijk aanwezig en kreeg een vijftigtal witblauwen te zien in een achttal rubrieken. Het jureren was in handen van Geert Demasure en Olivier Marot, zij werden bijgestaan door studente Kato Vandewalle.

Het aantal aanwezige stieren was vrij beperkt in Sint-Niklaas. Uit de twee rubrieken verkoos de jury duidelijk voor breedte en bevleesdheid van Sinatra van de Kerkenhofstede uit Watervliet. 

kampioen stier Sint-Niklaas 2023
Sinatra van de Kerkenhofstede (v. Sinatra), kampioen stieren Sint-Niklaas
kampioen vaarzen Sint-Niklaas 2023
Fleur van Kerkemshof (v. Darko), kampioen vaarzen Sint-Niklaas

Kerkemse dubbelslag

De elegantie van Fleur van het Kerkemshof, een dochter van Darko uit een Occident, bracht de eerste kampioenstitel voor Michiel en Guy Gilleman uit Kerkem. Ze toonde vlotheid in de stap, een fijne bespiering en meer dan voldoende massa.
Voor titel nummer twee zorgde Funny de Somme, een dochter van Bejard uit de moeder van ki-stier Futé. Deze zes jaar oude koe showde breedte, zeker in de onderbil, een fijne start met een vlotte locomotie. 

De winst bij de rubriek kalf met koe was voor de familie Van Moer uit Sint-Gillis-Waas met hun Lien Hof Ter Dam (v. Panache) en haar Donnay-kalf Ria. 

koe met kalf Sint-Niklaas 2023
Lien Hof Ter Dam (v. Panache) en Ria Hof Ter Dam (v. Donnay), rubriekswinnaars koe met kalf