Fokkerij

Gretige kopers op de BAC-veiling

veilingtopper BAC Tim
Bac Tim, de topper op de BAC-veiling (foto: Theo Janssen)

Op een goed bezochte BAC-fokstierenveiling was het hoogste bod voor BAC Tim van fokkers Roel en Bert Wiekema uit Ruinen. 

De zoon van Prince uit Gaillarddochter Odette bleek al in de eerste ronde veel liefhebbers te hebben en werd in de tweede ronde afgeslagen voor 5650 euro (excl. btw). De stier verhuist naar het fokbedrijf van Han Groote Wolthaar in Raalte. 

Veel belangstelling was er ook voor BAC United. De stier is gefokt door Henk Stegeman uit stiermoeder Illusion en werd door veilingmeester Adrion van Beek afgeslagen voor 5300 euro (excl. btw). BAC United verhuist naar Bakersfield Blondes van Wim en Marry Bakker in ’t Harde. Het derde hoogste bod met 4500 euro was voor BAC Bakersfield Tokio van fokker Wim Bakker, die met zijn tweede stier in de veiling BAC Bakersfield Thornspic ook goede zaken deed.

Het gemiddelde van de negen aangeboden en verkochte stieren lag deze editie op 3840 euro (excl. btw). BAC Tijger van de Woeste Hoeve uit de fokkerij van Johan Schilder werd aan een Belgische koper verkocht.