Fokkerij

Hereforttitel voor Coley 1 Alexander

Coley Alexander (Hereford Society
Coley 1 Alexander van Heather Whittaker, algemeen kampioen

De herefordkeuring in het Engelse Carlisle – naar aanleiding van de Agri Expo – gooide zowel in kwaliteit van de dieren als in bezoekersaantallen hoge ogen

Voor het jurylid Jones was Coley 1 Alexander van Heather Whittaker uit Halifax de absolute kampioen. Alexander won daarbij zowel de mannelijke als de senior mannelijke kampioenschappen. Alexander is geboren in september 2022 en heeft als vader Denor 1 Sherlock met Kammerherre Kati als moeder. De één jaar oude stier won eerder al andere nationale shows in de jongere leeftijdsgroepen. Coley 1 Alexander is geen onbekende in de ring en boekte eerder dit jaar succes op de nationale pollshow, waar hij het jeugdkampioenschap mannelijk won en reserve algemeen jeugdkampioen werd.

Vrouwelijke kampioen

Ook voor Will Awan uit Bath was er nieuw succes. De fokker bouwt daarbij verder aan zijn keuringssuccessen. Zijn Midford 1 Ravette 1st, met als vader Kinglee 1 The New One en uit Gouldingpool 1 Ravetter 738, is een in 2023 geboren vaars die in Carlisle uitgeroepen werd tot jeugdkampioen en algemeen vrouwelijk kampioen.