Fokkerij

Hulshorst kent zijn kampioenen

kampioenen VRB Hulshorst 2023
Alle kampioenen verbeterd roodbont op de Vleesvee Manifestatie in Hulshorst

Een dag voor Pasen had in het Nederlandse Hulshorst de jaarlijkse vleesvee Manifestatie plaats. Dit jaar al voor de 13de keer had de prijskamp plaats. Zowel Belgisch witblauwen als verbeterd roodbont streden er om een van de kampioenstitels.

Bij verbeterd roodbont was de mannelijke dagkampioen afkomstig uit de stal van maatschap te Riele uit Vaassen. Hun Hessel van Vredeburgh (v. van de Trippehof Bjorn) won zowel de titel mannelijk -1 jaar, mister toekomst alsook dus het dagkampioenschap.
 

Dubbels voor te Riele en KnedoStables

De andere titels bij mannelijk vrb waren voor de vier maanden oude stalgenoot Harmjan van Vredenburgh, een kleinzoon van Aalt. Twee andere titels mannelijk waren voor Marnix Kneteman. Zijn Knedo Early (v. Astrix Fan) pakte de titel in de leeftijdsgroep tot 2 jaar, de bijna drie jaar oude Knedo De Vlaeminck (v. Leonardus van de Uilenvlucht) deed dat in de groep ouder dan 2 jaar.

Bij vrouwelijk verbeterd roodbont was maatschap te Riele weer aan zet. Hun Heleen van Vredenburgh (v. Koos) won zowel de titel bij vrouwelijk onder het jaar als miss toekomst. Dagkampioen en kampioen jonger dan 2 jaar werd dan weer een bijna twee jaar oude dochter van Patrick uit de stal van vleesveehouderij Spronk uit Zouterwoude. Maatschap Westerkamp – van Wezel uit Zwolle pakte met Van de Westhoeve Erika 121 (v. Kick van Halfweg) de titel bij vrouwelijk ouder dan 2 jaar. De jongste kampioene uit dit ras werd Leonie 2 bij de vrouwelijke mini’s. Het net geen twee maanden oude vaarskalf is gefokt door Donkersteeg uit Harskamp.

Witblauw verdeelt titels

De vijf maanden oude Amaretto-zoon Gebr. Horlings Levi won bij witblauw zowel het dagkampioenschap als de titel mannelijk mini. In dat dagkampioenschap ging hij drie andere kampioenen vooraf. Daarbij Boaz van t Hul (v. Darko) die de titel in de groep onder 1 jaar meenam voor G. Bonestroo uit Nunspeet. Stalgenoot Michiel van ’t Hul, een zoon van Imperial, deed dat dan weer in de leeftijdsgroep ouder, deze van 1 tot 2 jaar. De titel voor ouder dan twee jaar was voor Ruben van de Braeck, een zoon van Rubis uit de stal van de familie van Milligen uit Harskamp.

Drie titels bij vrouwelijk witblauw gingen in Hulshorst naar dochters van Engin. Dagkampioene en kampioene ouder dan twee jaar werd Caroline 16 vdW van de familie Worp uit Benningbroek. Ook de kampioene jonger dan een jaar en deze tussen een en twee jaar waren dochters van Engin, respectievelijk Grace 2 van Stelt van de familie Steltenpool uit Obdam en Gebr. Horlings Rosanne van de broers Horlings uit Ruinen.
De jongste vrouwelijke kampioene werd tot slot Schutten Mirthe, een dochter van Macron van Maris, een vaarskalf uit de stal van Reurink uit Oldebroek.