Fokkerij

Klein aanbod op Carlisle-veiling

Criffel View Romeo
Criffel View Romeo (foto Britisch Blue Club)

Op een recente veiling van enkele British blues in het Engelse Carlisle werd gemiddeld 6.363 euro betaald voor de stieren en 4350 euro voor vrouwelijk vee. Slechts negen dieren maakten evenwel deel uit van de verkoop.

Bij de stieren werd Criffel View Romeo van Watret verkocht voor 7000 gns, bijna 8.500 euro. Deze jonge stier, een zoon van Greystone Noveltee, werd eerder kampioen bij de stieren en algemeen kampioen. De nagenoeg zwarte stier werd vlak voor de veiling twee jaar won reeds drie maal een kampioenschap op een regionale keuring.
Voor net wat minder, 6500 gns, werd een andere stier, Almeley Raikonen  van GL Morgan verkocht. Raikonen is een zoon van Almeley Raikonen. De stier van 28 maanden showde kracht en maat en liep al tussen de vaarzen.

 

Echter de topprijs was deze editie voor de sterk ontwikkelde en stijlvolle Top side Sabrina van Ross en Elain Pattinson. Deze dochter van Naby Golddust werd verkocht voor 5500 gns of circa 6600 euro. Top Side Sabrina werd eerder kampioene vrouwelijk en reserve algemeen kampioen. Nog andere vaarzen werden verkocht voor meer dan 3800gns (4588 euro).