Fokkerij

Kruisborre pakt vijf op negen in Dilbeek

Met vijf titels op negen dieren mogen Jan en Roger Orinx de witblauwkeuring van Dilbeek als bijzonder succesvol beschouwen. De nieuwe locatie trok rond de honderd dieren naar de Ponyhoeve, ook het publiek wist goed de weg te vinden.

Broer en zus Baloe en Britney van het Kruisborre waren de jongste kampioenen uit de stal van Jan en Roger Orinx uit Asse. De combinatie van Darko met een Idéfixdochter brachten hen twee jonge dieren met een compleet plaatje en een goede gevulde en fijne achterhand.

Titel drie was voor de stier met een prachtige look, Parel van het Kruisborre, alweer een Darkotelg. Zijn uitstraling, meest opvallend in de achterhand, en maat konden niet genegeerd worden.

Volle winst

De twee rubriekswinnaars van de recente keuring op Agriflanders brachten nu wel de volle winst voor Orinx. Zowel Provence (v. Darko) als Mabelle van het Kruisborre (v. Hazard) pakten nu vrij eenvoudig de winst bij respectievelijk vaarzen van 20 tot 32 maanden en de koeien.

In herhaling

Na zijn winst op de keuring in Sint-Truiden was er ook in Dilbeek weer winst voor Spinner van Terbeck. De zoon van Darko uit een Origandochter van Jan Roggen toonde nog steeds zijn kwaliteiten met onder meer een enorm gevulde, brede achterhand.

Nieuwe winst voor Roggen was er ditmaal wel met Venus van Bellis, een dochter van Darko in mede-eigendom met Jos Warnants. De zestien maanden oude vaars pakte al tweemaal rubriekswinst dit jaar, maar wist nu pas die winst te verzilveren in de kampioenstitel bij de vaarzen van 10 tot 20 maanden. 

Hetzelfde deed ook de fijn bevleesde Idéfixdochter Odyssée van het Bareelhof van Stijn Veulemans. Zij won eerder al haar rubriek in Sint-Truiden, maar wist nu haar rubriekswinst wel te verzilveren met een kampioenslint. 

Bij de rubriek koe met kalf was er winst voor Johan Drobe. Zijn Flambée de Spy (v. Futé) en haar kalf Henrieke van de Zellikveldhoeve (v. Benhur) pakten vlot de titel. Beide toonden mooie vleeslijnen die Flambée eerder al op plek twee deden stranden in de sterk bezette rubriek bij de oudere vaarzen.

De laatste kampioenswinst was voor Objectif de Bieviene, een zoon van Jet-Set. De stier van Christiane Moenaert en Patrick Debruyne stond er op vierjarige leeftijd nog sterk en vlot bij en won eenvoudig deze rubriek.