Fokkerij

Lanaud-stieren succesvol met 100% verkoop

Lanaud Smart
Smart, Limousinstier, werd recent verkocht voor 17.200 euro (Interlim Genetique)

Alle stieren veranderen van eigenaar op de recente stierenveiling met Limousin op het Franse Lanaudstaion. Meer dan 17.000 euro werd er geboden op een jonge zoon van Joli.

De eerste Limousinveiling van de campagne 22-23 opende het 38ste seizoen voor het Franse Lanaudopfokstation. Tijdens deze eerste verkoop van het nieuwe seizoen werden maar liefst 171 kalveren te koop aangeboden - 82 RJ en 89 Espoirs – afkomstig van 127 landbouwbedrijven.

100 procent verkocht

Ondanks de jonge leeftijd van sommige stierkalveren werden alle 89 stiertjes met classificatie Espoir op de veiling verkocht. De gemiddelde prijs bedroeg 3.533 euro. Maar liefst 15 stiertjes uit deze groep werden verkocht richting buitenland, onder meer naar België.

De hoogste prijs in deze groep was voor Starsky Espoir, geboren bij Gaec Pro-Lim, voor 6.700 €. Starsky is een zoon van Nenuphar RRE VS . Hij toonde zich op de veiling een stier met volume en kracht, met breedte in zijn boven- en achterhand. Ook voor Satino BL, een zoon van Magnum RR VS en een heterozygoot hoornloze stier, werd de symbolische grens van 6.000 euro bereikt.

Opnieuw succes voor moederlijn

Ook een dag later was er bij de stieren met de classificatie RJ een verkoopsucces van 100 procent. De gemiddelde prijs bedroeg voor deze groep 6.216 euro. Voor een prijs van 17.200 euro was de duurst verkochte stier Smart. Smart is een zoon van Joli TA Pas en een halfbroer via moederzijde van Rafiot RJ die al eerder topseller was op de Lanaudveiling. De Limousinstier showde een compleet plaatje met veel kracht in zijn bouw. Aan de genomische kant heeft hij enkele veelzeggende cijfers: AV 10++, DS 10+ en CR 9.

Nog twee andere jonge stieren hebben de grens van 12.000 euro overschreden: Soleil, een zoon van Orient TA PS en Starsky, een zoon van Bel Orient RRE M.