Fokkerij

Limousin-veiling Lanaud kent 100% verkoop

Veilingtopper
Limousinstier Tebeau was de recente veilingtopper op Lanaud

Op de recente veiling van het Franse opfokstation van het Limousinstamboek werden alle 77 jonge Limousinstieren verkocht. Met een verkoopsprijs van 23.300 euro was de 14 maanden oude Tebeau de veilingtopper.

Met een verkoopsprijs van 23.300 euro overtrof de jonge stier Tebeau veruit de gemiddelde verkoopsprijs voor de stieren met RJ-kwalificatie. Het gemiddelde bedroeg immers 6.651 euro. Alle 43 stieren in deze categorie veranderden van eigenaar, tien werden aan buitenlandse kopers verkocht.

Topprijs van 23.300 euro

Tebeau is een zoon van Marabou RRE uit een dochter van Coluche RJ. De stier werd in begin januari 2022 geboren op het bedrijf van earl Rouches en presteerde top in zijn opfok. Hij woog bij weging op 7 februari 636 kilo en haalde in zijn testperiode een groei van maar liefst 1,67 kg. per dag. Tebeau is een mixte-tupe met veel massa en volume en een ronde achterhand.
 

Lagere prijzen bij Espoirs

In de groep met classificatie Espoirs veranderden ook alle 44 aangeboden stieren van eigenaar. Hun gemiddelde prijs lag met 4.564 euro wel een stukje lager. De veilingtopper hier was Sans Coeur met 6700 euro als verkoopsprijs.
Deze stier is midden november geboren op het bedrijf gaec Combelle Boyer en is een zoon van Meiji uit het Charmant-dochter. Sans Coeur woog in februari 630 kilo. Hij toonde zich een complete stier met veel bespiering in rug en achterhand.