Fokkerij

Meer dan 27.000 euro voor British Blue Star

Harelaw Star
Veilingtopper Star veranderde van stal voor een recordbedrag van 27.000 euro (foto Wayne Hutchinson)

Harelaw Star, een vaars van net een jaar oud, was op de recente show van de British Blue Cattle Society in het Harrison and Hetherington's Borderway centre de absolute ster van de dag. Niet alleen won ze het kampioenschap vrouwelijk en het Supreme Championship, de vaars werd ook verkocht voor een recordprijs van maar liefst 24.152 pond of 27.292 euro.

Jean Mackay's Harelaw Star, een Henlli Wishmaster-dochter (v. Baron du Bois Bauloye, was al eerder een ster in de wintershowring. Ze stond reserve op LiveScot, waar ze ook deel uitmaakte van het winnende Interbreed Pair team. ‘Ze trok veel aandacht van potentiële kopers uit alle richtingen - Ierland, Wales, Engeland en natuurlijk Schotland’, vertelt Jean Mackay.

 

Nieuw record

Deze correcte, stijlvolle vaars, getipt voor het showcircuit van 2023, is gefokt uit een eerdere showtopper, de Kersey Geronimo-dochter Woodend Leonna, die in 2017 werd gekocht en nu een geweldige spoelkoe blijkt te zijn.
‘Ik zag haar op LiveScot en vond haar perfect, dus ik zei dat als Jean haar ooit zou verkopen, ik haar zou kopen, maar ik had nooit gedacht dat ze daadwerkelijk te koop zou komen’, vertelde Blair Duffton, een producent van showkalveren uit het noordoosten van Schotland, die het prijskaartje van 23.000 gns betaalde. Een nieuw record in de veilinggeschiedenis van British Blue
 

Abington Pablo
Abington Pablo (foto Wayne Hutchinson)

Zoon van Rocco

Ook de mannelijke kampioen en reserve Supreme Champion, Abington Pablo van Ian McGarva, werd verkocht, zij het voor een ‘bescheidener’ bedrag van 10.680 euro. Deze in september 2020 en natuurlijk geboren zoon van Rocco De La Hasse viel op bij Ronnie Downie en gaat naar het noorden, naar Crathie, Ballater. Zijn moeder is Abington Monica, een dochter van Tenace De La Praule.

Bij een verkoop werden zeven vaarzen verkocht voor een gemiddeld bedrag van 6.930 pond (8.223 euro) en 20 stieren voor gemiddeld 6.521 pond (7.737 euro).