Fokkerij

Mooiste witblauwen en blondes tonen zich op Agriflanders

Belgisch witblauw op Agriflanders
Vrijdag 13 januari strijden tijdens Agriflanders een zeventigtal witblauwen opnieuw voor de hoogste eer

Op vrijdag 13 januari 2023 heeft op Agriflanders in Gent opnieuw een keuring plaats met de beste runderen van het Belgisch-witblauw- en het blonde d’Aquitaineras. In totaal tonen beide rassen een kleine 130 dieren uit Vlaanderen.

In de showpiste van hal 8 op Flanders Expo heeft op vrijdag 13 januari een Vlaamse elitekeuring plaats met het beste wat witblauw en blonde d’Aquitaine uit Vlaanderen te showen heeft.

Twee rassen, 130 dieren

Bij witblauw schreven 25 vleesveehouders en fokkers in totaal 74 dieren in, alle geboren in Vlaanderen en alle vrouwelijk. Zij zullen beoordeeld worden door een driekoppige jury. Dit jaar koos organisator CRV voor Laurent Leleux, Manu Laruelle en Vincent Vanopdenbosch als jury. De keuring start omstreeks 10.30 uur, het kampioenschap is voorzien omstreeks 15.00 uur.

Na hun succesvolle debuutkeuring op Agriflanders in 2019 is ook blonde d’Aquitaine opnieuw aanwezig. Organisator Blonde d’Aquitaine Vlaanderen meldt een 57 ingeschreven dieren, die beoordeeld zullen worden door een ervaren jurylid uit Frankrijk.