Fokkerij

Noblesse in herhaling op blondeprijskamp Agriflanders

Noblesse
Noblesse, kampioene Agriflanders 2023

Ondanks de onderbreking van vier jaar voor de land- en tuinbouwbeurs Agriflanders ging de blondeprijskamp in Gent opnieuw door. Titandochter Noblesse van Luc De Bel uit Lotenhulle was nog weer van de partij en pakte overtuigend de zege bij de oudere koeien voor stalgenote Pam (v. Copo).

Bij de oudere stieren ging de winst naar Hilariotelg Neruda van Luc Vervaele uit Zwevezele. De fraaie blondestier eindigde zo voor Regain (v. Malais) afkomstig uit dezelfde fokstal en imponeerde op de prijskamp met een tachtigtal deelnemers van een tiental verschillende inzenders.

Neruda
Neruda, kampioen Agriflanders

Bij de prijswinnaars was de fokstal van Luc De Bel het vaakst in beeld met onder meer de zege bij de bedrijfsgroepen. Zo won de fokker met Osasiszoon Touquet ook bij de jongere stieren voor stalgenoot Stromae (v. Obama). In de middenklasse stieren was zijn Leandretelg Rabot te sterk voor Seigneur (v. Naif) van Carl Mintjens uit Oostmalle.

Fokstal Mintjens pakte met Nadaldochter Sonja de zege bij de jonge rubrieken vrouwelijke blondes en de titel van Miss Future. Hun Idealdochter Sanne eindigde in de middencategorie als secondante naast Ollerosdochter Salsa van de familie Loterman-De Temmerman uit Brakel die het kampioenslint kreeg toebedeeld. Het beste zoogstel kwam toe aan Peter De Brabander uit Hamme met fokkoe Nanja (v. Fromant) met kalf Sylvester (v. Jolius).