Fokkerij

NVM: Droomdebuut voor Rana op nationale charolaiskeuring

Rana (v. Mullhouse), algemeen kampioen vrouwelijk
Rana (v. Mulhouse), algemeen kampioen vrouwelijk

Nog niet eerder nam Alita Schuring deel aan een veekeuring. De vleesveehoudster uit Sellingen nam twee charoloispinken mee naar de Nationale Vleesvee Manifestatie in Mariënheem en tot haar eigen verrassing werd daarvan Rana gekroond tot algemeen kampioen bij de vrouwelijke dieren.

De Franse jury Simon Perrot prees de bouw, de breedte van het bekken en staartinplant en de passende bespiering van Rana (v. Mulhouse). Zonder te twijfelen wees Perrot haar eerder op de dag al tot kampioene bij de jonge dieren aan. Daar kreeg ze Supergirl van de Helenahoeve (v. Nectare) van de familie Van Nieuwenhuijzen uit Sint Philipsland aan haar zijde.

Twaalf jaar oude Frédérique

Bij de oudere koeien imponeerde de bekende Frédérique Champ de Roseau. De twaalf jaar oude Vikingdochter van Hans en Kilan Rietveld uit Leerdam stapte sterk en toonde nog veel kracht. Toch passeerde Perrot haar bij het kampioenschap, omdat hij liever koos voor de jeugd en de vorm van de dag.

Perrot maakte Ossekop Philomène (v. Hurtieres) van Jan Denneboom uit Deventer kampioen vanwege haar breedte in de voorhand, de massale bespiering en voldoende vrouwelijkheid.

Imponerende Magnifique

Bij de jonge stieren streden Tarbes Champ de Roseau en Style van de Helenahoeve om de eer. Tarbes (v. Meursalt), uit de stal van Rietveld, had van moeder Frédérique goede genen meegekregen en was stijlvol overbouwd en goed bespierd. Style (v. Nectare) van Nieuwenhuijzen had veel bespiering, maar moest het qua luxe en bekkenbreedte afleggen tegen Tarbe. Tarbe kreeg de titel.

Bij de oudere stieren imponeerde Magnifique. De Jeffzoon van Van Nieuwenhuijzen kreeg de titel dankzij zijn lengte, breedte op de lendenen en mooie broek.

Blijf de komende dagen deze site in de gaten houden voor meer verslagen, foto's en videobeelden van de NVM in Mariënheem.

NVM 2022 charolais