Fokkerij

NVM: Excellente Floortje algemeen kampioene marchigiana

Algemeen kampioene Floortje van mts. Fokkink-Driever
Algemeen kampioene Floortje van mts. Fokkink-Driever

Floortje van maatschap Fokkink-Driever uit Harreveld werd op de nationale marchigianakeuring tot algemeen kampioen gekroond. Bij de mannelijke dieren ging het kampioenschap naar van familie Hissink-Smeenk uit Nijbroek.

In de kampioenskeuring hield Floortje (v. Duko) in Mariënheem de competitie op afstand, waardoor haar eigen dochter Moonlight het reservekampioenschap kreeg toegewezen. Moonlight, de zeer vleestypische Igordochter van Fokkink-Driever, bleef op haar beurt de elfjarige Aquercia (v. Palio) van familie Van Kasteren uit Schijndel voor. ‘Floortje is een excellent dier met veel ontwikkeling en een bijzonder sterke rug. Veel fijnheid in de huid en een koe met veel uitstraling’, aldus jury HenkTessemaker, die daarbij toevoegde dat Floortje echt applaus verdiende.

Floortjedochters strijden om jeugdkampioenschap

Tijdens het jeugdkampioenschap op de NVM kwam Moonlight haar stalgenoot en halfzus tegen, Floortje 2 (v. Last). De jonge rastypische Floortje 2 ging met de winst naar huis in de rubriek vrouwelijk jongvee van 6 tot 12 maanden, maar kwam bij het jeugdkampioenschap te kort. In de rubriek vrouwelijk jongvee van 2 tot 3 jaar werd Moonlight 1b, achter Bionda 2 uit dezelfde koppel van Fokkink-Driever. In het jeugdkampioenschap kwam Bionda 2 niet opnieuw in de ring.

Italiaanse rasvertegenwoordiger

Bij de mannelijke dieren werd Nozem (v. Margriethoeve’s Falco) uitgeroepen tot algemeen kampioen. De stier van anderhalf jaar van familie Hissink-Smeenk uit Nijbroek werd door de jury voor Seesink Nestor van Fokkink-Driever geplaatst vanwege zijn goede ontwikkeling. Nozem had net wat meer uitstraling en finesse dan de reservekampioen en zou vanwege zijn hoorns niet misstaan in Italië, beargumenteerde Tessemaker het besluit.