Fokkerij

NVM: Fortwijk 335 en Natasja 46 winnen piemonese titels

Kampioenen piemontese
Bij het piemonteseras werden Natasja 46 en Fortwijk 335 algemeen kampioen

Het complete plaatje, dat hadden de algemeen kampioenen bij het piemontese ras op de NVM. Bij de vrouwelijke dieren werd Natasja 46 uitgeroepen tot kampioen, bij de mannelijke dieren nam Fortwijk 335 het kampioenslint in ontvangst.

Met in totaal 12 dieren in de rubrieken 6 tot 12 maanden, hadden de juryleden Peter Mabesone en Christopher Dalmasso een ruime selectie binnen de inzendingen. Kampioene van deze categorie werd Mattea (v. Tosto) van Van der Heijden uit Dedemsvaart, geroemd om haar goede bespiering en sterke achterhand. Het algemeen kampioenschap ging echter net aan haar neus voorbij. De vierjarige Natasja 46 (v. Valentino) zegevierde dankzij haar goede ontwikkeling en maatvoering, waardoor de koe van vof Van de Sande-van Dijk uit Haaren de jonge Mattea te sterk was.

Keuze uit vijf mannelijke inzendingen

De beste stier uit de categorie 6 tot 12 maanden was Fortwijk 335 (v. Arno). Hij kreeg bij het algemeen kampioenschap de winst toegekend en bleef leeftijdgenoot Xaviero (v. Zeno) van vof Van de Sande-van Dijk voor. Fortwijk 335 van Jan Dekker uit Veeningen was de meest complete stier die de jury die dag gezien had en had daarom de voorkeur ten opzichte van de vier andere mannelijke inzendingen.

Complete groep van Molenzicht

Bij de bedrijfsgroepen werd de selectie van vof Van Vught, onder de naam Molenzicht, als meest complete groep aangewezen. In deze groep zat onder andere de kampioene van vrouwelijke dieren van 1 tot 2 jaar, Ebrondochter Molenzicht Elena. Deze was volgens de jury een echt typische piemontese met potentie in de achterhand.