Fokkerij

NVM: Opnieuw prijs voor Jamila van Krakehoeve bij witblauw

NVM BWB
De witblauwe kampioenen waren van een hoog niveau op de NVM (foto: Eric Elbers)

Beide titels in het algemeen kampioenschap bij Belgisch witblauw gingen tijdens de NVM richting De Krakehoeve in Weert. Dauphinzoon Danillo van Krakehoeve won voor fokker Wiljan van de Kruijs bij mannelijk, stalgenote Jamila van Krakehoeve (v. Jet-Set) bij vrouwelijk.

Juryleden Stijn Veulemans en Eric van de Pol feliciteerden in Mariënheem meermaals de deelnemers met een aantal sterk gevulde rubrieken. Zeker bij vrouwelijk was de kwaliteit van de kopnummers sterk en correct. Enkel was de oogst bij de stieren vrij beperkt.

Alg kampioen mannelijk Bwb op de NVM: Danillo van Krakehoeve
Algemeen kampioen mannelijk Belgisch witblauw op de NVM: Danillo van Krakehoeve (v. Dauphin), eig.: vleesveebedrijf Krakehoeve, Weert (foto: Eric Elbers)

Beperkte deelname stieren

Slechts twee rubrieken resulteerden uiteindelijk ook in twee kampioenstitels. De zowel in stand als in beweging correcte, enorm bevleesde en brede Danillo van Krakehoeve (v. Dauphin) won voor vleesveebedrijf Krakehoeve uit Weert overtuigend het kampioenschap mannelijk ouder dan een jaar én het algemeen kampioenschap.

In de rubriek jonger dan een jaar was de Nederlandse driekleur voor Winslow ut de Groe, een zoon van Fly. De elf maanden oude stier van de familie Te Riele uit Vaassen showde een enorme ontwikkeling met correct beenwerk en fijnheid.

NVM Algemeen kampioen BWB Jamila van Krakehoeve
Algemeen kampioen vrouwelijk Belgisch wtblauw op de NVM: Jamila van Krakehoeve (v. Jet-Set), eig.: vleesveebedrijf Krakehoeve, Weert (foto: Eric Elbers)

Tweede nationale winst voor Jamila

Ook de winst van het algemeen kampioenschap vrouwelijk was voor Van de Kruijs en De Krakehoeve. Drie jaar na de winst bij vrouwelijk van 6 tot 12 maanden was het opnieuw prijs voor de indrukwekkende Jamila van Krakehoeve. De bijna vier jaar oude Jet-Setdochter showde op de nationale keuring een correct en compleet plaatje, met fijne, maar brede vleespartijen vanuit de achterhand richting de schouder. Daarboven is ze feilloos in de stap. Niet geheel verrassend won Jamila zowel het kampioenschap vrouwelijk ouder dan 32 maanden als het algemeen kampioenschap.

Dubbel voor Darko

In de jongste rubriek vrouwelijk was er telkens kampioenswinst voor een Darkodochter. In de rubriek jonger dan zes maanden was de winst voor Van ’t Staverhul Alabama van mts. Van Ginkel-van Dijk uit Uddel. Het jonge vaarskalf toonde fijnheid in de bespiering en in het beenwerk en vleesexpressie in rug en voorhand. Roma van Terbeck, ook een Darkotelg, pakte dan weer de winst in de rubriek van zes tot twaalf maanden. Haar breedte in de achterhand, elegantie en mooie staartinplanting zorgden voor de winst voor eigenaar Van Millegem uit Harskamp.

Fijnheid in vrouwelijk

Finesse in de bouw, een mooie achterhand en een rijk gevulde voorhand zijn dan weer kwaliteiten die Oeuvrée van de Eik, van H. en J. van den Beucken uit Kessel, de kampioenstitel brachten bij de vaarzen van 12 tot 20 maanden.

De laatste rubriek, die van 20 tot 32 maanden, werd gewonnen door Jessie van de Grotewaard van mts. Vonk uit Noordeloos. Deze Flydochter showde een enorme ontwikkeling, een sprekende finesse en een elegante bespiering.