Fokkerij

NVM: Sarah en Soldaat algemeen kampioenen bij blonde d’Aquitaine

sfeer blonde d'Aquitaine NVM
De algemeen kampioenen blonde d'Aquitaine op de NVM 2022 samen met de Franse juryleden (foto: Theo Janssen)

De NVM op zaterdag 29 oktober in Mariënheem leverde voor Soldaat van de Woeste Hoeve (v. Orage) van Johan Schilder en Sarah Malo (v. Iodelys) van Marcel Gerritsen het algeheel kampioenschap op bij blonde d’Aquitaine.

Juryleden Jean Basta en Jean-Piere Planté kozen bij de kampioensdieren voor fijnheid, bekken en beenwerk, in die volgorde. Dat vonden ze bij de bedrijfscollectie van Marcel Gerritsen, die kampioen werd en voor de groep van de Woeste Hoeve eindigde.

Op zijn beurt wist De Woeste Hoeve de beste fokgroepen neer te zetten: die van stier Malien en van koe Lara Croft.

Alg kampioen NVM blonde d'Aquitaine
Algemeen kampioen vrouwelijk blonde d'Aquitaine: Sarah Melo (v. Iodelys), M. A. Gerritsen, Maurik (foto: Theo Janssen)

Jongste kampioenen voor De Woeste Hoeve

De algeheel kampioenen kwamen uit de klasse tot één jaar en de klasse van één en twee jaar. Bij de mannelijke dieren tot een jaar was het Soldaat van de Woeste Hoeve (v. Orage) die met het kampioenslint doorging naar het algeheel kampioenschap. Sarah Malo (v. Iodelys) deed hetzelfde in de klasse met vrouwelijke dieren van één en twee jaar.

Bij de jongste rubriek was grootinzender Schilder met zijn team succesvol. Surprise van de Woeste Hoeve (v. Orlando) werd kampioen bij de vrouwelijke dieren tot één jaar. Surprise is een dubbel ‘Woeste Hoeve’-resultaat. Zowel vader als moeder dragen hetzelfde prefix. Bij de mannelijke dieren van één tot twee jaar werd Structure van de Woeste Hoeve (v. Popeye) kampioen.

Alg kampioen NVM blonde d'Aquitaine mannelijk
Algemeen kampioen mannelijk blonde d'Aquitaine: Soldaat van de Woeste Hoeve (v. Orage), JGS Beheer bv, Hoogwoud (foto: Theo Janssen)

Orange en Orage kampioen in oudste klassen

In de oudste klasse blondes leidde Donné Hegger Orange (v. Hilario) van Ed en Marian Neerincx uit Elst naar het kampioenschap geleid. De ruim vier jaar oude koe had dit jaar een kalf op de wereld gezet en werd in puike conditie in de showring rondgeleid. De mannelijke dieren waren van minder hoog niveau, maar dat kon niet gezegd worden van de kampioenen. De vier jaar oude, uit Frankrijk geïmporteerde Orage (v. Gornia) van Berkhout Blondes uit Sint-Oedenrode werd kampioen.

Bij de mooi gevulde rubriek koeien met kalf was Schilder weer aan zet. Nharielle du Moulin (v. Justin) – uit de fokkerij van Hans Spekenbrink – en haar kalf T-Bone van de Woeste Hoeve (v. Louis) verdienden het kampioenslint.