Fokkerij

NVM: verbeterd roodbont verdeelt mooi de titels

Kampioenen verbeterd roodbond NVM
Alle kampioenen van verbeterd roodbont op de NVM

De titels in het algemeen kampioenschap bij verbeterd roodbont werden op de NVM toegewezen aan de oudste kampioenen uit elke rubriek. Jacob van de Loevesteinhoeve deed  dit bij de stieren voor de familie Veerman, Zaskia van Vredenburgh van de familie ten Riele bij de vrouwelijk.

De titels bij het verbeterd roodbont werden door juryleden Corné van de Ven, Evert Rozendaal en Marinus van Mourik mooi verdeeld.
De twee jaar en half ouder Jacob van de Loevesteinhoeve pakte zowel de titel bij mannelijk ouder dan twee jaar als het algemeen kampioenschap. De zoon van Maarten, eigen aan de familie Veerman uit Zuidoostbeemster, showde een compleet plaatje en veel rastype aldus de jury. De zes jaar oude maar jeugdig ogende Zaskia van Vredenburgh (v. Wijnand 29) zorgde voor haar eigenaar Jan te Riele uit Vaassen met winst bij de koeien (ouder dan 2 jaar) en het algemeen kampioenschap. Veel lengte en breedte in combinatie met een fraaie ronding in de bil overtuigde de jury om tweemaal voor haar te kiezen.

algemeen kampioen mnl VRB Jacob
Algemeen kampioen mannelijk bij verbeterd roodbont: Jacob van de Loevesteinhoeve (v. Maarten), T.A.N. Veerman, Zuidoostbeemster

Dubbel voor Knetemann

Enkel Knedostables van Marnix Knetemann uit Wijdewormer wist twee kampioenstitels mee te pakken richting Wijdewormer. Zijn Knedo Falcon (v. Arend) showde zich in stevige conditie maar won met een mooie breedte en bespierde schouderpartij het kampioenschap mannelijk van vier tot 12 maanden. Stalgenote Knedo Daisy Duke deed hetzelfde bij vrouwelijk van een tot twee jaar. Deze bijna twee jaar oude Remco-dochter showde zich meer dan fraai, met veel kwaliteit en breedte in de broek.

De jongste rubrieken, jonger dan vier maanden, was bij mannelijk het podium voor Naut van de Jacobushoeve, een jonge Stijn-nakomeling met een plus aan rastype en bespiering. Naut is een telg uit de tal van Bert Van Abeelen uit Dorst. Bij vrouwelijk mini was er winst voor Kato Nz van Vof Nagel uit Putten. Deze jonge Latorro-dochter demonstreerde zich met veel lengte, rastype en een meer dan fraaie achterhand.

algemeen kampioen vrl VRB Zaskia
Algemeen kampioen vrouwelijk bij verbeterd roodbont: Zaskia van Vredenburgh (v. Wijnand 29), J.W.M. te Riele, Vaassen

Miss en Mister Toekomst

De Schermer Dyke uit Grootschermer pakte dan weer de kampioenstitel bij vrouwelijk van vier tot 12 maanden. Zijn Alexia, een dochter van Jacob, combineerde daarbij een duidelijk fijn rastype in de gehele bouw en een goed gebruik van de benen. De jury verkoos haar ook als miss toekomst, uit alle kampioenen tot twee jaar.
Mister toekomst werd dan weer Kouwhoeve Hans, nadat deze stier ook al de titel pakte in de leeftijdsgroep van een tot twee jaar. De jury bejubelde Hans als een stier met veel toekomst. Zijn sprekend rastype en jeugdige uitstraling waren daarbij een duidelijke pro.

Alle rubriekswinnaars en kampioenen in beeld