Fokkerij

Pracht en praal op Bwb-keuring in Erpe-Mere

Met drie kampioenen en een superkampioen was de familie Van Bellegem uit het Waalse Spy de ‘man of the match’ op de Grote prijs Keukens Redant. Als superkampioene koos de driekoppige jury voor hun Dauphin-dochter Gazelle de Spy, eerder al rubriekswinnaar in Libramont.

Gazelle de Spy (v. Dauphin) showde in Erpe-Mere opnieuw haar beste kwaliteiten. De 13 maanden oude vaars, die met moeder Beautée van den Hondelee haar kwaliteiten niet van vreemde heeft, toonde zich met een enorm ontwikkelde en bespierde achterhand, veel breedte, ook in rug en voorhand.

Driemaal Van Bellegem

Alvorens zich tot superkampioenen te laten kronen diende Gazelle in het kampioenschap bij de vaarzen van 12 tot 20 maanden eerst nog af te rekenen met vier andere rubriekswinnaars.
Vuiton-dochter Ecume de Spy pakte voor Charles, Damien en Daniel Van Bellegem de titel bij de vaarzen van 20 tot 44 maanden. De fijne dochter van Java, nog een koe uit de stal van de familie Van Ceulenbroeck, won met veel elegantie, een sterk en belijnd fenotype zowel in haar rubriek als in het kampioenschap. Tot slot lukte het in Erpe-Mere wel voor Reveuse du Pachis a la Motte, de Courtois-dochter die de familie Van Bellegem een aantal jaren terug aankocht op de landbouwbeurs in Libramont. De vlotte, enorm brede maar toch voldoende fijne koe van nog geen vier jaar won het kampioenschap bij de koeien.

Jong geweld

De enige titel bij de vaarzen die niet richting Spy trok, is deze van Miss Toekomst, of vaarzen van 6 tot 12 maanden. Deze ging naar Peggy van de Hemelrijksehei van Ludo Robberechts uit Perk. De Darko-dochter won eerder al een titel in Ravels en showde veel breedte, lengte met een goede staartinplanting. Zowel in rubriek als in het kampioenschap ging zijn steeds een aantal prachtige jonge vaarzen vooraf.

Correct mannelijk

In dezelfde leeftijdsgroep maar dan bij de jongste stieren was de titel van Mister Toekomst weggelegd voor de mooi bevleesde, correcte Darko-zoon Rakker van het Bareelhof van Stijn Veulemans uit Glabbeek. Twee andere titels gingen naar Paul Gillis uit Watervliet. Opnieuw een Darko-zoon, de fijne, lieflijke stier Referendum van de Kerkenhofstede pakte de titel bij de jongste stieren van 12 tot 18 maanden.  Bij de stieren van 18 tot 30 maanden showde Richard Gere van de Kerkenhofstede zich als een brede, vlotte stier naar het kampioenschap. Bij de oudere stieren, + 30 maanden, was de titel tot slot voor de vlotte en mooie bevleesde Objectif de Bieviene, een Jet-Set-zoon in eigendom van Christiane Moenaert uit Bovekerke en Patrick Debruyne uit Koekelare.