Fokkerij

Pracht onder een Geelse, gele zon

Met twee titels voor Frederik Faes was de jonge vleesveehouder het meest succesvol op de keuring in Geel-ten-Aard. De andere titels werden dan weer mooi verdeeld.

De regionale prijskamp in Geel-ten-Aard is ondertussen al aan zijn 60ste editie toe. Waar in het verleden het gewicht van de prijskamp gedragen werd door Holstein is dat dit jaar niet meer geval; 80 dieren, slechts twee bleven afwezig, zorgden voor een zomerse prijskamp met zeker in de oudere rubrieken veel kwaliteit. Zowel in de kopnummers als in de breedte van de rubrieken. Het jureren lag in handen van de ervaren Carl Heyvaert die twee debuterende, jonge juryleden – Basiel Van Doorne en Andy Goorinkx – coachte zowel in jureren als de toelichting.

Tweemaal Heidebloem-stal

Twee titels nam de jonge Frederik Faes mee naar zijn stal in Mol. Caigny van de Heidebloem (v. Dali) was de jongste van beide en won bij de vaarzen tot 12 maanden. Deze Dali-dochter die met haar moeder in Ravels al won bij de zoogstellen, showde gewicht en een mooie bespiering. Titel twee voor Faes was met Otilia van ’t Herent en dit bij de oudere vaarzen. Deze Imperial-dochter uit de vaak geshowde Indi van ’t Herent imponeerde met finesse, een correcte bouw en droog beenwerk.
Imponeren deed ook Rani van de Breikenshoeve van Bart Luyckx uit Mol bij de koeien. Deze vier jaar oude Wilmots-dochter won overduidelijk reeks en meteen ook het kampioenschap. Ze showde lengte, maat en een mooi getypeerde achterhand.

Breedte in de kampioenen

Bij de vaarzen van 20 tot 32 maanden was de winst voor Louis Meulemans uit Mol. Zijn Luxurieux-dochter Hopla van ’t Goor won in Geel eerst een zware rubriek en deed dit met maat, gewicht en veel breedte. In de rubriek jonger, vaarzen van 12 tot 20 maanden, was het de vlot en mooi uitgebalanceerde Darko-dochter Felien van de Driehoek die de titel pakte voor August Van de Perre uit Kasterlee. Felien is een dochter van Beverly (v. Attribut) die eerder al meermaals titels won op prijskampen.

Tot slot was de titel bij de stieren voor Frakke van het Ils Hof van Danny van de Sande uit Westelo. Frakke is een mooi bevleesde Vegas-zoon uit een Grommit-dochter.