Fokkerij

Spartan 1 Victoria's Secret schittert op Royal Highland show

Spartan 1 Victoria's Secret
Spartan 1 Victoria's Secret , winnaar van de Royal Highland Show (foto McGregor)

Spartan 1 Victoria’s Secret (v. Cleland 1 Glissade 26th) is door jurylid George Harvey van Harveybros Herefords grote winnaar van de Royal Highland Show. 

Victoria's Secret is geen onbekende op het showterrein en is een echte veteraan in het keuringscircuit. De Herefordtopper won zowel het kampioenschap vrouwelijk als het algemeen kampioenschap. De koe, geboren in september 2020 en gefokt door de familie Hartwright won in 2022 al de reserve-titel bij de jonge Herefords als in 2023 reserve algemeen kampioen te worden. Een paar weken voor de Royal Highland won ze ook al op de Royal Three Counties. Ze toonde zich op deze show met haar, Spartan 1 Beckham. Deze is een zoon van Solpoll 1 Perfection.

 

Sterke debutanten

Naast Spartan 1 Victoria’s Secret stond Dendor 1 Vodka, een zoon van Gouldingpoll 1 Moonshine. Deze stier werd algemeen reservekampioen en algemeen kampioen mannelijk.

De titel bij de jeugdige vrouwelijke Herefords was voor RM 1 Lily. Deze jonge dochter van Coley 1 Teddy werd voorgesteld door Emma Hodge, een recente deelneemster aan topkeuringen
De mannelijke evenknie van Lily was op de Royal Highland Show Panmure 1 Admiral van de Schotse fokkers Cant & Partners. Deze zoon van Romany 1 Thor FR T4 won van stalgenoot en langs vaderzijde halfbroer Panmure 1 Alexander.