Fokkerij

Spronk grossiert in kampioenen op open keuring Hulshorst

De kampioenen verbeterd roodbont Hulshorst 2022
De kampioenen verbeterd roodbont Hulshorst 2022

Vleesveehouderij Spronk uit Zoeterwoude was de grote winnaar bij verbeterd roodbont op de open keuring te Hulshorst op zaterdag 16 april 2022. De gebroeders Horlings liepen in de kijker bij het Belgisch witblauw ras. 

Een naam of afstamming van de verbeterd roodbonte dieren van Jan en Jan Willem Spronk was er niet in het boekje te vinden, maar hun vleesvee was zonder twijfel de fraaist bespierde van de keuring. Zowel de algemeen mannelijk als vrouwelijk kampioen kwam uit hun stal, ook leverden ze de beste bedrijfsgroep, de mooiste groep afstammingen van één stier (Patrick) en ook nog eens de miss als de mister toekomst. 

Belgisch witblauw verdeelt de prijzen

De vleesveemanifestatie was een dag voor Pasen haast een vervanging van de paasveekeuring. Zo'n 150 dieren in het boekje en 's morgens vroeg stond het rond de ringen vol met bezoekers. Ze zagen bij de Belgische witblauwe keuring dat er meer competitie in de ring was dan bij de roodbonte collega's.

Algemeen kampioen bij de vrouwelijke dieren werd Vds Lavina (v. Vuiton) van Andries Jan Reurink uit Oldebroek. Bij de mannelijke dieren was het Leroy (v. Dauphin) van de familie van der Poel uit Putte die het dagkampioenschap kreeg.

Ook de gebroeders Horlings liepen zich in de kijker met een hele fraaie groep fijnbespierde nakomelingen van Engin en het kampioenschap bij de oudere koeien met Gebr. Horlings Ine (v. Attribut).