Fokkerij

Stamboek Blonde d’Aquitaine viert haar 40-jarig jubileum

De honderden bezoekers kregen onder meer uitleg over het beoordelen van de blonde-dieren
De honderden bezoekers kregen onder meer uitleg over het beoordelen van de blonde-dieren

‘Mooier kon het niet’. Dat was de samenvatting van de viering van 40 jaar stamboek blonde d’Aquitaine in het Nederlandse Raalte.

De viering van het 40-jarig jubileum zaterdag 25 juni had niet mooier gekund. Zowel het weer, de opkomst als het prachtige weer maakten van de dag een mooi jubileum.

Felicitaties vanuit Frankrijk

Op het bedrijf van gastheer Rob Reinders in Raalte kregen de leden een geweldige dag aangeboden. In de ochtend opende vicevoorzitter Bastiaan Oomen de feestelijkheden met een toespraak waarin 40 jaar stamboek met een terugblik en kijk op de toekomst in beeld kwam. Ook het Franse Blonde d’Aquitaine stamboek bracht haar felicitaties uit met een mooie brief van directeur Lionel Giraudeau die werd voorgelezen door Fredie van Dijk. Na de opening was er gelegenheid voor de ruim 300 feestgangers om herinneringen op te halen onder het genot van een hapje en drankje. Een voortreffelijke lunch met Blondeburger aangeboden door Natuurvlees sloot het ochtendprogramma af.

Presentatie excellenten

In de middag volgde een rondleiding op het bedrijf van Rob Reinders en Han Groote Wolthaar. In deze rondleiding was er ook een presentatie van een vijftal excellent ingeschreven koeien. Hoofdinspecteur van CRV Addy Moree en inspecteur Fredie van Dijk gaven er uitleg over het beoordelen van de blonde d’Aquitaine en het werken met de cijfers van het keuringsrapport. De dag werd afgesloten met een barbecue met Côte de Boeuf aangeboden door de Vleesvee Intergatie Twente bv uit Oldenzaal.