Fokkerij

Stevige prijzen op vierde Lanaudveiling

Taquin
Met een verkoopprijs van 20.400 euro was de zestien maanden oude Taquin de veilingtopper op recentste Lanaudveiling (foto Lanaud)

De jonge Limousinstier Taquin was de veilingtopper op de laatste veiling van Franse opfokstation Lanaud. De zoon van Pontaven veranderde van eigenaar voor een bedrag van 20.400 euro.

Met een verkoopprijs van 20.400 euro stak Taquin, een zoon van de Franse stier Pontaven uit een dochter van JongleurGD, er duidelijk bovenuit op de vierde en laatste Lanaudveiling van het opfokseizoen 2022. De zestien maanden oude stier van het mixte type, gefokt door earl de la Favoliere, showde zich met een compleet plaatje, veel volume, een sterke rug en veel ronding in de achterhand. Op het opfokstation haalde hij een dagelijkste groei van 1.524 gram per dag. Een dikke maand voor de veiling woog hij 599 kilo. Nog zes andere stieren met classificatie RJ werden verkocht boven de 10.000 euro. De 70 verkochte RJ-stieren haalden een gemiddelde verkoopprijs van 6.127 euro.

Jury-zoon met 625 kg

Bij de classificatie Espoirs lag de gemiddelde verkoopprijs wat lager, 4.209 euro om precies te zijn. Hier werd 95 procent van de aangeboden stieren verkocht. Met een bedrag van 10.200 euro was hier Tarzan, een zoon van Jury en gefokt bij earl Arrouy, de veilingtopper. Tarzan is een zestien maanden oude Limousinstier van het mixte type. Hij woog bij de laatste weging 635 kilo en haalde een dagelijkse groei van 1500 gram. De jonge stier showde een harmonische bouw met veel kracht en diepte als ook een open achterhand.

Traditioneel worden op de laatste veiling van Lanaud ook vaarzen geveild. Seville, een dochter van Liban en geboren in oktober 2021, was met een verkoopprijs van 5400 euro de duurste vaars in het aanbod. De zeer harmonieuze vaars demonstreerde in haar voorstelling veel diepte en een sterke achterhand.