Fokkerij

Summum voor Karlien

Karlien van Klaveren Aas
Karlien van Klaveren Aas, kampioen koeien CRV-keuring Bwb 2023 (foto Olivia Germeau)

Voor Karlien van Klaveren Aas en haar eigenaars Klaveren Aas-Van Osselaer uit Beveren bracht Agriflanders de ultieme droom. De zeven en half jaar oude Grommit-dochter pakte er het kampioenschap bij de koeien.

Voor Karlien van Klaveren Aas was het misschien wel een volgende kampioenstitel in het rijtje, het zal voor Karl Goossens en zijn familie meer dan de mooiste zijn in hun carrière. De koe van zeven en half toonde zich ene goed geconserveerde klassedame met massa - meer dan 1000 kilo. Breedte en bevleesdheid zijn haar niet vreemd, de jury pardoneerde haar iets minder vlotte stap.

 

Passionata van de Pannemeers
Passionata van de Pannemeers, kampioen oudere vaarzen, CRV-keuring 2023 (foto Olivia Germeau)

Finesse kreeg voorkeur

Prachtige emotie was er ook bij Filip Ally met de winst van zijn Passionata van de Pannemeers (v. Darko) bij de oudere vaarzen (20-44 maanden. Samen met zijn broer Henk showde hij hun enorm fijne en bevleesde Darko-dochter. Met vlotheid toonde ze eerder haar kwaliteiten in een sterk bezette rubriek, eerder die dag. Passionata combineerde dit alles met 804 kilo in massa.

Vier jaar na Musical was het voor vader en zoon Gillis met hun Radio BBCI van de Kerkenhofstede opnieuw prijs in Gent. Hun dochter van Darko won een sterk bezet kampioenschap van vaarzen van 12 tot 20 maanden oud. De bijna 18 maanden oude vaars toonde een enorme ontwikkeling en breedte, ook in de voorhand. Bovendien straalt ze ook een grote finesse uit, dit alles met net geen 600 kilo.

In besluit mag de Vlaamse topkeuring - ondanks het lager aantal dieren - als een mooie editie beschouwd worden met vlotte, correcte en sterk bevleesde dieren. De publieke belangstelling, ook uit de bakermat van witblauw - Wallonië - was meer dan groot.

Bekijk hier de volledige uitslag van de keuring.

Radio BBCI van de Kerkenhofstede
Radio BBCI van de Kerkenhofstede, kampioen jonge vaarzen, CRV-keuring 2023 (foto Olivia Germeau)