Fokkerij

Tangozoon het duurst op stierenveiling

Tango-zoon Gravillon werd verkocht voor 6.200 euro
Tangozoon Gravillon werd verkocht voor 6200 euro

De recente juniveiling van het opfokcentrum van Ciney kende een succesvolle verkoop met een verkooppercentage van 100%. Vijf stieren trekken naar het buitenland, drie richting Vlaanderen. De hoogste prijs was voor een Tangozoon.

De verkoopprijzen op deze veiling varieerden tussen 3300 en 6200 euro met een gemiddelde van 4320 euro. Ditmaal was de topprijs voor Gravillon Gris du Bosquet (Tango x Anatol), gefokt door Philippe Royer uit Grand Hallet. De stier werd verkocht voor 6200 euro. Gravilon had een hoogtemaat van +9 boven de norm en woog voorafgaand 642 kg op 13 maanden.

Een andere stier, Brasero du Bois d’Auge (Number x Omega) werd verkocht voor 5400 euro. Brasero behaalde sterke groeiprestaties met een dagelijkse groei van 1760 gram per dag op een periode van 8 tot 11 maanden.

100% tevredenheid nagestreefd

Voorafgaande aan de veiling worden alle stieren aan verschillende prestatie- en gezondheidstests onderworpen.
Sinda afgelopen december heeft het opfokcentrum de gezondheidsnormen van de te koop aangeboden stieren aangescherpt door te certificeren dat in de maand voorafgaand aan de verkoop een seronegatieve test op Mycoplasma bovis is uitgevoerd.