Fokkerij

Tieltse titels voor Ally en David

Roxette van de Pannemeers
Kampioene vaarzen, Tielt 2023: Roxette van de Pannemeers (v. Darko) (foto Olivia Germeau)

Begin juni streden 56 dieren voor de witblauwtitels op de keuring in Tielt. Twee daarvan haalde Filip Ally binnen. De titel bij de koeien was voor de familie David.
 

Zowel het kampioenschap bij de stieren als bij de vaarzen wist de familie Ally uit Tielt te scoren. Daarnaast wonnen ze ook vijf van de negen rubrieken. Het jureren lag in handen van het trio Stijn Vereecke, Michiel Gilleman en Bruno Vanhaelemeesch.

Kampioene bij de vaarzen werd Cupidondochter Roxette van de Pannemeers. Zij had eerder in haar rubriek nog haar handen vol met Rita van het Caloenhof (v. Courtois). Roxette liet fijnheid, type en klasse in de achterhand zien. Defauw’s Rita showde net een andere type met breedte en een vlottere stap. Voor Roxette was het een tweede titel, nadat ze vorig jaar de provinciale titel bij de jongste vaarzen in Wulpen won. 
In het kampioenschap diende Roxette wel nog af te rekenen met de jonge vaars  en stalgenote Sien van de Pannemeers (v. Kalimero) en van Shasta van het Caloenhof, een dochter van Attribut van Kristof De Fauw en Sandra Van Renterghem.

Spinoza van de Pannemeers (Noir Desir)
Kampioen stieren, Tielt 2023: Spinoza van de Pannemeers (v. Noir Desir) (foto Olivia Germeau)

Het was Spinoza van de Pannemeers (v. Noir Desir) die fokker Filip Ally de tweede kampioenstitel bezorgde. Spinoza liet veel breedte en klasse over heel de lijn zien met toch veel gewicht. Nog twee andere stieren bevolkten het kampioenschap. Daarbij opnieuw een rubriekswinnaar uit de stal van De Fauw, Stepka van het Caloenhof (v. Vagabond). De derde mannelijke rubriekswinnaar was Spirit van Willecomme (v. Brillant) van Luc David.

Twee toppers bij de koeien

De spannendste strijd was er in het kampioenschap bij de koeien. Twee bekende koeien uit het keuringsmilieu streden er om de titel. Passionata van de Pannemeers (v. Darko) stond er na haar winst op Agriflanders weer mooi bij. Ze liet breedte, een mooie staartinplanting en belijning zien. Maar toch moest ze het afleggen tegen Natalia van Willecomme van Luc David. Haar betere rugbespiering gaf de doorslag aldus de jury. Nathalia toonde daarbij ook een complete bouw met finesse in de bespiering en een gewicht van 1050 kg. Het was voor deze Attributdochter de derde titel op een rij in Tielt.

Nathalia van Willecomme
Kampioene koeien, Tielt 2023: Nathalia van Willecomme (v. Attibut) (foto Olivia Germeau)