Fokkerij

Tutti Malo wint blonde-keuring in Koekange

Tuttie Malo Algemeen Kampioen
Tuttie Malo, algemeen kampioen op de jongveekeuring in Koekange (foto Theo Janssen)

Een veertigtal jonge blonde d’Aquitaines namen deel aan de recente jongveekeuring op de Boerlanderij in Koekange. Het Franse jurylid Alban Mezange verkoos Tutti Malo (v. Notos) van Marcel Gerritsen als dagkampioene.
 

Finesse, uitstraling en een goed bekken waren de voornaamste aandachtspunten in het jurywerk van de Fransman. Kleine verschillen in deze kenmerken deden hem zo in het kampioenschap voor dieren tot 1 jaar uit zes dieren kiezen voor Tutti Malo. De jonge Notos-nakomeling van fokker Marcel Gerritsen uit Maurik showde fijnheid, rasuitstraling en een compleet plaatje. Later op de dag werd ze ook verkozen als dagkampioen. Reservekampioen werd Ti Amo van de Woeste Hoeve( v. Junior) van Johan Schilder uit Hoogwoud.

Sunshine van de Woeste Hoeve
Sunshine van de Woeste Hoeve, kampioene 12-30 maanden in Koekange (foto Theo Janssen)

Winst voor Johan Schilder

In de groep oudere vaarzen – tussen 12 en 30 maanden – was de topprijs wel voor Johan Schilder. Zijn Malien-dochter Sunshine van de Woeste Hoeve werd kampioene met veel stijl en een complete bouw. Het reservekampioenschap was nu voor een dier van Marcel Gerritsen, Louis-dochter Toetie Malo.