Fokkerij

Twee prijstoppers op Franse veiling

Tigre
Tigre veranderde van eigenaar voor meer dan 12.000 euro (foto Blonde genetique)

De eerste verkoopveiling van het nieuwe jaar – op 8 februari jongstleden - in het Franse Casteljaloux leverde stevige prijzen op voor twee nieuwe topstieren.

De blonde d’aquitainestier Tigre, RRJ gekwalificeerd – Reconnu Reproducteur Jeune -, werd verkocht voor een topprijs van 11.100 euro. Titus, ook RRJ, deed met 12.700 euro nog beter. De gemiddelde verkoopprijs op deze veiling lag op €4780. De veiling bood 52 stieren te koop aan.

Duurste mixte-stieren

Titus is een stier van het mixte-type, geboren op 13 december 22 op het bedrijf van gaec Fontes in Montpinier. Hij is een Nougat-zoon uit een dochter van Aramis. De jonge stier wist op het opfokstation goede eigenprestaties waar te maken, met onder meer een groei van 1321 gr/dag en een gewicht van 502 kg, gewogen een maand voor de veiling.

Ook Marvelous-zoon Tigre is van het mixte-type. Zijn moeder is een Fromant-dochter. Ook deze stier, gefokt door David Basset uit Plessala is geboren op 7 december 2022. Zijn dagelijkste groei lag iets hoger (1369 gr/dag)  voor een gewicht van 541 kg.