Fokkerij

Twee witblauwtitels voor Polinder in Enter

kampioenen Bwb Enter 2023
Vijf van de zes witblauwkampioenen van Enter 2023 (foto: Eric Elbers)

Dertig witblauwen streden in Enter om de kampioenstitels. Een Maradonadochter werd er bekroond tot Miss Toekomst.

Het algemeen kampioenschap mannelijk bij witblauw was voor de jongste kampioen in de reeks. De bijna zes maanden oude Hilary van de Rieten van Polinder uit Nunspeet won ook het kampioenschap bij de stierkalveren tot zes maanden. Ook werd ze door de jury, bestaande uit vader en zoon Hoogeveen, verkozen als Mister Toekomst. De Darkozoon toonde zich mooi getypeerd met veel finesse en een prachtige achterhand.

Polinder won ook het kampioenschap bij de stieren van zes tot twaalf maanden. Zijn Felix van de Rieten is eveneens een zoon van Darko met een mooie breedte in de bouw en een enorme ontwikkeling.

Tot slot was de kampioenswinst bij de stieren van een tot twee jaar voor Winslow ut de Groe, een zoon van Fly in eigendom van Jan te Riele uit Vaassen. Winslow showde breedte in de achterhand met een mooie belijning en finesse in de huid.
 

Kampioenen witblauw vrouwelijk Enter 2023

Winst voor dochter van Libramontkampioen

De jongste vrouwelijke kampioene bij witblauw in Enter was de vijf maanden oude Van de Werler Souplesse, ook een Darkonakomeling. Deze kampioene vrouwelijk van 0 tot 6 maanden komt uit stal van vof Boerkamp uit Beemte Broekland. Souplesse in de stap, lengte, finesse en ontwikkeling brachten haar deze titel.

In de leeftijdsgroep van 6 tot 12 maanden was de kampioenswinst voor Peach 2 van Stelt, een dochter van Libramont-kampioen Maradona du Champ du Moulin. De vaars van de familie Steltenpool uit Obdam werd ook aangeduid als Miss Toekomst. Dit deed ze met veel finesse in het beenwerk en een prachtige bespiering die ze ook toonde in de achterhand.

Gebr. Horlings Rosanne, dochter van Engin, won voor de broers Horlings uit Ruinen de titel bij de vaarzen van een tot twee jaar. Rosanne demonstreerde in Enter ontwikkeling en maat, een bespierde voorhand en een mooi bespierde achterhand.

Kardashian, een mooi bevleesde en belijnde dochter van Toscan, won de titel bij de koeien.
 

Kampioenen witblauw mannelijk Enter 2023