Fokkerij

Uforobotdochter Natasja 58 pakt Enterse winst bij piemontese

kampioenen piemontese Enter 2023
Alle piemontesekampioenen van Enter 2023 op een rij

Voor de vleesveekeuring in Enter werd een twintigtal piemonteses afgevaardigd. De kampioenstitels werden mooi verdeeld over vier deelnemende fokbedrijven, vader en zoon Hengsteboer wonnen elk een titel.

De keuze van juryleden Peter Mabesoone en Johan Rouweleer voor de beste bedrijfsgroep was voor deze editie voor de Molenzicht-stal van Vught Veebedrijf. Dit bedrijf uit Oisterwijk won met Molenzicht Quattro, een zoon van Quarto, de enige kampioenstitel bij de stieren. Quattro  is een jonge stier met een fijne bespiering, lengte en goed beenwerk. Meteen werd hij ook algemeen kampioen en Mister Toekomst.

De titel vrouwelijk onder het jaar was bij de piemontese voor Jura, een jonge dochter van Ural van de Kreitehei. Jura, die eigen is aan Van de Sande-van Dijk vof uit Haaren, showde zich met een goede bovenbouw, een fijne bespiering en veel rastype.

Dubbel voor vader en zoon

Natasja 58 van Henk Hengsteboer uit Nieuwleusen won de kampioenstitel vrouwelijk van 1 tot 3 jaar. De Uforobotdochter toonde zich goed ontwikkeld en compleet met veel rastype. Natasja 58 werd ook Miss Toekomst en algemeen kampioen.

Ook Roza 1, de kampioen in de categorie koeien ouder dan drie jaar, komt uit een stal van Hengsteboer, maar dan wel van Henks zoon Anne-Jan Hengsteboer uit Punthorst. Elk hadden ze een koe mee in Enter, en telkens goed voor de titel. Deze Valentinodochter stapte met fijn beenwerk en een complete bouw door de Enterse showring.