Fokkerij

Vader en zoon Camus sterk op Franse Limousinkeuring

Riesling, sommet
De winnaar bij de oudere stieren, Riesling (foto France Limousin Selection)

Voor de derde keer op een rij won vader en zoon Camus uit het Franse Arnac-la-Poste op de Nationale Franse Limousinkeuring de prijs voor beste bedrijfslot.

De jury prees tijdens de nationale keuring op de Sommet de l’Elevage het voorgestelde koppel van Camus als het plaatje waar het Limousinras naar zoekt. ‘De breedte van het bekken, de finesse. Dat is het plaatje’, stelde een van de juryleden bij hun keuze.

Sterkste fokkerij

Winst was er voor de bekende Franse Limousinfokkers Gaec Camus. Vader en zoon wonnen met hun koppel het beste bedrijfslot, maar ook meerdere rubrieken. Zo won hun stier Riesling bij de oudere stieren, deze ouder dan 38 maanden. Riesling, een zoon van Liban RR VS, werd ook aangeduid als ereprijs bij de oudere stieren. Bij de jonge vrouwelijke Limousins was deze prijs voor stalgenote Petale. De vier jaar oude Petale is een dochter van Jurancon en presenteerde zich met haar kalf Unic. Een andere stalgenote, Nala, won dan weer de prijs voor de beste fokkoe. Deze dame van 6,5 jaar oud is een dochter van Hardy RRE VS.
 

De nationale Franse Limousinkeuring had dit jaar plaats tijdens de Sommet de l’élevage. Gedurende vier dagen werd het summum van de Franse Limousins gekeurd.