Fokkerij

Veilingrecords sneuvelen bij British Blue

Solway View Rafa
Solway View Rafa verbrak met een verkoopprijs net meer dan 39.000 euro het Britse veilingrecord (foto Wayne Hutchinson)

De Solway-stal van Kevin Watret zorgde op de recente Spring Show en Sale van de Border British Blue Club recent voor unieke records. Volle broer en zus verbraken met veilingprijzen boven de 30.000 gn of 36.825 euro absolute records.

Volle broer en zus zijn ze, Solway View Rafa en Solway View Ria, beiden uit eenzelfde spoeling van Solway View Milly en Dodou de St. Remacle.

Net geen 40.000 euro

Solway View Rafa klopte af op 32.000 gns of 39.280 euro. Hij verbrak daarmee het absolute record dat twee jaar eerder was neergezet. De zoon van Dodou werd eerder op de show als algemeen kampioen aangeduid en won al eerder de Stars of the Future Show. De stier geboren in november 2021 heeft de bekende Milly als moeder. Zij won in 2019 zowel de Royal Highland als de Royal Welsh show. Jurylid op de show Nigel Pennie omschreef Rafa als een stier met een uitzonderlijke breedte, vorm en stijl maar was ook zeer correct en liep goed.

Solway View Ria
Solway View Ria is de volle zus van Rafa (foto Wayne Hutchinson)

Nageslacht Solway View Milly

Solway View Ria is de volle zus van Rafa, zij evenaarde het record met een verkoopprijs van 30.000 gns of 36.825 euro. Ria werd op de show algemeen kampioen vrouwelijk en haalde het van haar broer in het finale kampioenschap. Eerder won zij nog andere Britse shows, onder meer het interbreedkampioenschap op de Stars of the Future, de English Winter Fair. ‘Ria had breedte, vorm, kracht en stijl en ik denk niet dat we een vaars zoals zij nog lang zullen mogen zien’, omschreef Nigel Pennie haar.

Fokkoe Milly leverde Watret nog meer veilingsucces op. Nog een volle broer uit dezelfde combinatie werd verkocht voor net geen 16.000 euro, een dochter met Solway View Odin veranderde van eigenaar voor net meer dan 33.000 euro.