Fokkerij

Verbeterd roodbont kent twee nieuwe preferente koeien

Verbeterd roodbont kent in Nederland twee nieuwe preferente koeien. Zowel Bo van Halfweg als Judith 12 van de Loevesteinhoeve kregen dit predicaat in het voorbije jaar.

In het voorbije jaar heeft het Nederlandse stamboek verbeterd roodbont twee preferente dieren kunnen verwelkomen. Een vrouwelijk dier kan dit predicaat ontvangen als er minstens drie van haar nakomelingen ingeschreven werden met 85 punten of meer.
Een eerste nieuwe preferente koe is Bo van Halfweg van Theo Veerman.  Deze Rambo-dochter had drie nakomelingen die haar dit predicaat bezorgden. Daarbij twee nakomelingen met 87 punten en eentje met 85 punten.  Boris van Halfweg is zo een zoon van haar met Lautinus.

Kampioenenbloed

Hetzelfde predicaat hangt nu ook in de stal van Corné van de Ven. Zijn Judith 12 van de Loevesteinhoeve zorgde voor een zelfde topprestatie. Deze dochter van Groot Rassert 592 kreeg ondertussen net haar vijfde kalf. Drie nakomelingen worden ondertussen al met respectievelijk 86,87 en 88 punten ingeschreven. Daarbij ook de bekende vrb-stier Jacob van de Loevesteinhoeve (v. Maarten).
Opvallend is dat beide preferente koeien meerdere titels wisten te winnen in de voorbije jaren en op de keuring in Enter van 2017 zelfs samen op het hoogste podium stonden.