Fokkerij

Vier titels voor Terbeckstal

Sfeer keuring Sint-Truiden
Vlaams minister van Landbouw Brouns bezocht de witblauwkeuring in Sint-Truiden

De witblauwkeuring in Sint-Truiden kende opnieuw een succesvolle editie, de opkomst van het talrijk opgekomen publiek en het bezoek van Vlaams landbouwminister Jo Brouns maakten het plaatje compleet. Darko en de Terbeckstal waren de meest uitgesproken winnaars.

De 47e editie van de Haspengouwse jaarmarkt in Sint-Truiden kende een honderd aanwezige witblauwen. De kwaliteit van de rubrieken was bij momenten goed tot zeer sterk, maar ook afwisselend te benoemen. 

Bij de jongste dieren stond telkens de combinatie van Darko met de gekende Karaat van Terbeck. De acht maanden oude Spirou van Terbeck won met zijn pure vleeskwaliteiten bij de stieren tot 10 maanden, een nog meer getypeerde indruk gaf zijn volle zus Superstar van Terbeck, die ook nog eens bijna twee maanden jonger is. Beide jonge dieren showden fijne vleeskwaliteiten met een correcte bouw, kenmerken die ze niet van vreemden hebben.

Spirou van Terbeck
Spirou van Terbeck (v. Darko), kampioen stieren –10 maanden. Eig.: Roggen-Schotsmans lv
Superstar van Terbeck
Superstar van Terbeck (v. Darko), kampioen vaarzen –10 maanden. Eig.: Roggen-Schotsmans lv

Darko-zoon Spinner van Terbeck won de rijkst gevulde reeks stieren in het kampioenschap, deze van 10 tot 15 maanden. Spinner was dan wel de jongste in die reeks. Zijn mooie, complete bouw overtuigde te jury.
Kwaliteit toonde ook Radar van Terbeck de kampioenstier ouder dan 15 maanden. Radar won ook vorig jaar in Sint-Truiden en ontwikkelde zich verder tot een prachtig getypeerde, correcte stier met mooie vleeslijnen.

Spinner van Terbeck
Spinner van Terbeck (v. Darko), kampioen stieren 10-15 maanden. Eig.: Roggen-Schotsmans lv
Radar van Terbeck
Radar van Terbeck (v. Darko), kampioen stieren +15 maanden. Eig.: Roggen-Schotsmans lv

Kampioenen in herhaling

Enorm ontwikkeld in maat, gewicht en breedte is hoe de jury de kampioene bij de vaarzen van 10 tot 20 maanden omschreef. Ratatouille van het Bareelhof, een Darko-telg van Stijn Veulemans.
Bij de oudere vaarzen – 20-44 maanden – was het kampioenschap voor Pipa van het Loobergenhof, eerder al winnaar in Leuven. Deze Courtois-dochter van Roger Sapion demonstreerde een enorme achterhand en correct bouw.
Tot slot was het kampioenschap bij de koeien voor hetzelfde dier als vorige editie, Jet-Set-dochter Noor Ten Dreve van Schuppen Fv.

Ratatouille van het Bareelhof
Ratatouille van het Bareelhof (v. Darko), kampioen vaarzen 10-20 maanden. Eig.: Stijn Veulemans
Pipa van het Loobergenhof
Pipa van het Loobergenhof (v. Courtois), kampioen vaarzen 20-44 maanden. Eig.: Roger Sapion
Noor Ten Dreve
Noor ten Dreve (v. Jet-Set), kampioen koeien. Eig.: Schuppen fv