Fokkerij

Vlaams kampioen pakt nu ook nationale titel

Radio BBCI
Radio BBCI van de Kerkenhofstede, nu ook nationaal kampioen in Brussel

Radio BBCI van de Kerkenhofstede wist zich vandaag tot nationaal kampioene bij de vaarzen van 20-44 maanden te kronen op Agribex. De Darko-dochter van Paul Gillis pakte eerder dit jaar ook al de Vlaamse titel in Gent. Ook voor de stier Maradona du Champ du Moulin (v. Art Deco) was er een nieuwe kampioenstitel, na zijn winst in Libramont eerder dit jaar.

De Darko-dochter uit de Watervlietse stal van Paul Gillis ontwikkelde zich het voorbij jaar sterk door. Ze showde in Brussel een prachtig plaatje met sterke vleeslijnen en veel breedte. Het bracht haar vlot tot in het kampioenschap waar ze wel haar handen vol had met een andere rubriekswinnaar, Energie de la Mandebras (v. Titan de la Mandebras) van Manu Laruelle. De balans helde onder de vijf juryleden net over naar Radio BBCI.
 

Alizee du Coin
Alizee du Coin, kampioen bij de zoogstellen in Brussel

Vader en dochter

Voor de families Romedenne en Cassart bracht Brussel dit jaar een unieke beloning. Na zijn titel in Libramont eerder dit jaar won hun zwarte, vijf jaar oude stier Maradona du Champ du Moulin, opnieuw de kampioenstitel. Maar hij deed dat niet alleen. Ook zijn jonge dochter Gouache de Thiboumont won de kampioenstitel, dit bij de vaarzen van 12 tot 20 maanden. De zwarte, sterk en fijn bespierde 17 maanden oude vaars volgt daarbij in het spoor van haar vader. Een unieke prestatie op nationaal niveau, nog meer als ook de Nederlandse kampioene een dochter is van Maradona.

Bij de koeien was de winst voor de bekende Intacte du Pouhon van de families George en Juprelle. De Grommit-dochter won vier jaar geleden al de nationale titel in Brussel, toen bij de vaarzen. En nog meer titels staan in haar palmares. De zeven jaar oude koe stond er echter wederom in optimale conditie bij.
Nog een bekende naam voegt een nieuwe titel toe aan haar palmares. Alizee du Coin (v. Tilouis) won samen met haar vaarskalf (v. Fute) won nu de titel bij de zoogstellen.