Fokkerij

Voor het eerst witblauw in Eeklo

Met ruim veertig aanmeldingen ging de eerste Oost-Vlaamse witblauwprijskamp in Eeklo van start. In het uitsluitend vrouwelijk gezelschap trok Guyane du Fond de Bois het dagkampioenschap naar zich toe.

De nieuwe keuring in Eeklo bracht een veertigtal vrouwelijke deelnemers op de been uit een tiental fokstallen. Met de zomerse temperatuur, een passende locatie en mooie aantallen bezoekers en ondanks het beperktere aantal maar kwaliteitsvolle dieren, kon de prijskamp op veel bijval rekenen.

Dianthus van het Kerksemshof (v. Courtois) van Guy Gilleman uit Maarke-Kerkem pakte de aandacht met haar fraai brede rug en ruime front, wat haar prompt de kampioenstitel opleverde.

Bij de oude koeien imponeerde een pupil van Michaël Cools uit Sint-Laureins  - Guyane du Fond de Bois (v. Hazard). Met een mooie gestalte, veel breedte van voor tot achter en een fijn bevleesd lijf getuigde de Hazarddochter van veel klasse. De zwart-witte Guyane trok het kampioenslint bij de koeien en het dagkampioenschap naar zich toe.

In de finale bij de middengroep  vaarzen was de  in verhouding tot haar leeftijd grote Vidaldochter Anna van Velzeke van Frederik Baele uit Velzeke in het voordeel met haar mooie vleeslijnen en sterk bevleesde en stevige ruglijn, wat haar prompt het finalelint opleverde.