Fokkerij

Willy the Womanizer topper op Herefordveiling

Willy-The-Womaniser
Willy-The-Womaniser, met meer dan 10.800 euro veilingtopper (foto MacGregor Photography)

Met een bod van meer dan 10.800 euro was Herefordstier Willy the Womanizer de topper op de herfstshow en -verkoop van de Hereford Cattle Society in Shrewsbury.

De Schotse Harveybros 1 Willy-The-Womanizer is gefokt door vader en dochter George en Sophie Harvey. De in 2021 geboren stier werd een dag voor de veiling algemeen kampioen op de voorafgaande show. Hij is een zoon van Wirruna Matty M288 en komt uit de zelf gefokte Harveybros 1 Crocus N1. De Harveyfokkerij wist al meermaals nationale titels te bemachtigen. Een bijzonder hoogtepunt op hun cv was hun dubbele overwinning als kampioen tussen de rassen op de Royal Welsh show en in Perth eerder dit seizoen.

De stier viel niet enkel op met zijn naam, maar ook om zijn indrukwekkende cijfers in de catalogus. Hij werd daarom ook aangekocht door Benacre Estate van Lady Gooch, haar twee dochters en manager Andrew Allan in Suffolk. Zij hebben er het plan om in een regeneratief landbouwbedrijf opnieuw vee gaan te houden. Het bedrijf kocht daarom nog zestien andere Herefords aan op de veiling.