Gezondheid

Pieter Obin gekozen als nieuwe DGZ-voorzitter

Pieter Obin
Pieter Obin (links) samen met uittredend voorzitter Franky Annys (foto: DGZ)

Tijdens de algemene vergadering van Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) is rundveehouder Pieter Obin aangesteld als nieuwe bestuursvoorzitter. Obin volgt Franky Annys op.

Pieter Obin is een 35-jarige veehouder met melkvee en varkens uit Oudekapelle, die sinds 2015 lid is van de algemene vergadering van DGZ en in 2019 tot het bestuursorgaan toetrad. Hij volgt Franky Annys op, die zijn functie neerlegt na een bestuurscarrière van zestien jaar bij DGZ, waarvan het laatste jaar als voorzitter. In zijn afscheidswoord verwees Annys naar de halvering van het aantal bedrijven met rundvee in Vlaanderen in de zestien jaar tijd dat hij bestuurlijk actief was.

Daarnaast werden ook drie nieuwe leden gekozen voor de algemene vergadering. Ook het bestuursorgaan kreeg twee nieuwe leden.

Krimp in de markt

Tijdens de algemene vergadering werd ook het jaarverslag overlopen door DGZ-directeur Benedikt Sas. Hij verwees naar het positieve financiële resultaat van DGZ, maar ook naar de krimp in de markt, zeker in de rundvee- en varkensbeslagen. DGZ heeft de voorbije periode dan ook sterk ingezet op een efficiëntieslag, waarbij ook nieuwe diensten werden ontwikkeld en nieuwe markten worden aangeboord.