Video

Honderd procent verkoop op COT-voorjaarsveiling

BAC Radja voorafgaande aan de veiling  (foto Theo Janssen)
BAC Radja op een eerdere COT-stierenveiling (foto Theo Janssen)

Alle 26 stieren die in het aanbod van het centraal opfokstation COT waren, vonden afgelopen zaterdag een nieuwe eigenaar. Een clearance rate van honderd procent. 

In het blonde d’Aquitaine ras werd BAC Radja van fokker Carl Mintjens uit Oostmalle (België) de absolute veilingtopper. In een vlot biedduel bracht de zoon van Nadal uit Naomi (v. Vacherin) 5650 euro op. Het tweede hoogste bod was voor BAC Sting van Ed en Marjan Neerincx uit Elst. De jonge zoon van Max uit BAC Herve-dochter Libertée kreeg 4550 euro achter zijn naam.De door Henk Stegeman uit Laren gefokte BAC Romano (v. Hilario) zette de teller op 4050 euro.

Het aanbod van de 16 Blonde d’Aquitaine BAC-stieren zorgde voor een gemiddelde van ruim 3100.

Andere rassen

De vier limousinstieren werden verkocht voor een gemiddelde veilingprijs van 2525 euro. Hoogste bod van 2700 euro was hier voor zowel Cowporation Rocky (v. Gabin) als Cowporation Rabbit (Nevada Rep., beiden gefokt door Cowporation uit Alblasserdam.

In het Piemontese ras behaalden de drie stieren een gemiddelde van 2420 euro met als hoogste bod 2500 euro voor de stier Stijn (v. Valoroso) van J. Nijhof.

Voor de twee charolais stieren werd telkens 2350 euro neergeteld

De enige verbeterd roodbonte stier in het aanbod – Dilano (v. Norbert) van Evert Rozendaal uit Putten – werd geveild voor 3900 euro.

Aanbod COT-veiling