Maatschappij

Hoofdredacteur Guy Nantier neemt afscheid

Twintig jaar geleden startte Nantier met de eerste editie van VeeteeltVlees
Twintig jaar geleden startte Nantier met de eerste editie van VeeteeltVlees

Begin mei heeft Guy Nantier (64) vanwege zijn op handen zijnde pensionering afscheid genomen als hoofdredacteur van VeeteeltVlees.

De uit Tienen afkomstige Vlaming was 36 jaar actief in de rundveeverbetering, waarvan de laatste 20 jaar als hoofdredacteur van VeeteeltVlees. 

Na zijn afstuderen als industrieel ingenieur werkte Nantier drie jaar als vestigingsmanager in Afrika in de bosbouw. In 1986 stapte hij over naar de Provinciale Veeteelt Vereniging van Brabant, die hij zes jaar leidde. Bij de fusie met de andere Vlaamse provinciale veeteeltorganisaties tot VRV in 1992 werd hij aangesteld als afdelingshoofd marketing, verkoop en export. 

Auteur Dubbel gespierd

Toen VRV en CR Delta in 2002 gingen samenwerken, vervolgde Nantier zijn loopbaan als hoofdredacteur van VeeteeltVlees, het maandblad voor vleesveehouders, waarvan in september 2002 de eerste editie verscheen. Van zijn hand is het boek Dubbel gespierd over management en fokkerij van het Belgisch-witblauwras in Vlaanderen en Nederland. Ook ontwikkelde hij een bloedlijnenposter voor Belgisch witblauw. 

In zijn journalistieke carrière won Nantier verschillende prijzen. Met een artikel over agroforestry schreef Nantier in 2017 de persprijs voor duurzame ontwikkeling op zijn naam, een initiatief van de Belgische Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO). Ook nam hij in 2010 de Emile Désirant Prijs van de Belgische Vereniging van Land- en tuinbouwjournalisten in ontvangst.