Markt vee

26.100 euro voor Franse limousinstier

Seducteur (foto France Limousin selection)
Seducteur (foto France Limousin selection)

Maar liefst 26.100 euro betaalden vijf Franse vleesveehouders samen voor Séducteur RJ. Daarmee was de beloftevolle stier de veilingtopper van de laatste veiling met limousin in het Franse Lanaud.

Naast deze topprijs lever-de de limousinveiling opnieuw positieve cijfers op. Zo was er een verkooppercentage in de kwalificatie Espoir van 91 procent op een aanbod van 57 dieren. Vijf limousins in deze categorie werden verkocht aan buitenlandse kopers. De topprijs werd afgeklopt op 5700 euro. De gemiddelde prijs was 3685 euro.

Intrepide-zoon

In de kwalificatie RJ werden alle 61 aangeboden dieren verkocht. Hier was er een topprijs van maar liefst 26.100 euro te noteren. De stier Séducteur RJ is een vijftien maanden oude zoon van Intrepide uit een Engydochter. Hij is geboren op het bedrijf van Earl Lemesle. De stier woog een maand voor de veiling 659 kilogram en behaalde een dagelijkse groei van 1366 gram. Séducteur is een stier met volume, lengte, fijn beenwerk en een open achterhand. Zijn index CR was 117, index DS 110, IMOCR 109 en QR 111. De stier werd aangekocht door vijf bedrijven samen.
De gemiddelde prijs in deze groep stieren bedroeg 6100 euro. Acht RJ-limousins trekken richting een buitenlandse stal.

Vaarzen op veiling

Tot slot worden op de vierde en laatste veiling van het seizoen ook steeds vaarzen te koop aangeboden. Dit jaar waren dat er elf, die alle verkocht werden. Het grootste deel (acht) hiervan trekt richting buitenland. De topprijs was 7100 euro, met een gemiddelde van 3790 euro.