Sitemenu

donderdag 9 april 2020
content-main-left

Nieuws

08-04-2020
Voorlopig is er weinig effect te zien in de Belgische prijsvorming voor vleesvee, maar het valt niet uit te sluiten dat dit de volgende weken tot uiting zal komen
08-04-2020
De vrijwillige bestrijding van ibr en bvd op melkveebedrijven maakt progressie in Nederland. Niet-melkleverende bedrijven blijven achter
07-04-2020
Met een voortdurend oprukkend corona-virus is het een immense uitdaging om de economie gaande te houden. Ook op de boerderij en verder op in de voedingsketen. Onder de noemer ‘Corona, hoe gaat het met u?,‘ peilt de redactie telefonisch naar het sentiment en naar de gevolgen van de ‘lockdown’ maatregelen bij enkele vleesveehouders en stakeholders uit de agrovoedingsketen. In deze bijdrage: de boer/verbreder.
07-04-2020
Meer dan ooit meer en goed communiceren, zeker op social media. Boerenbond geeft 5 tips.
06-04-2020
De Vlaamse Regering voert technische aanpassingen door aan de bepalingen rond derogatie (Mestdecreet). De maximale bemestingsnormen voor stikstof uit dierlijke mest op derogatiebedrijven moeten op perceelsniveau nageleefd worden, en niet op bedrijfsniveau.
06-04-2020
Het verse weidegras bevat veel suiker en een goed eiwitgehalte dankzij koude nachten.
04-04-2020
Op een West-Vlaams vleesveebedrijf werd besnoitiose vastgesteld. Dit is de eerste keer dat er in België besnoitiose wordt vastgesteld zonder rechtstreekse link met import uit een risicoland. Dat meldt Dierengezondheidszorg Vlaanderen.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

right