Sitemenu

dinsdag 14 juli 2020
content-main-left

Nieuwsberichten over Gras- en maisteelt

14-07-2020
De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger test dit seizoen de zelf ontwikkelde Sensosafe op maaiers. Deze optische sensoren sporen wild op dat zich in het lange gras verschuilt. Hierdoor kan voorkomen worden dat de dieren in de maaier belanden.
08-07-2020
Het zusterblad Veeteelt organiseert wederom de competitie 'Beste Graslandboer.' Ook Vleesveehouders uit Nederland en Vlaanderen worden aangespoord om deel te nemen.
29-06-2020
De regen van de afgelopen 2 weken bracht de grasgroei terug op gang en de tweede snede is overal weg. Ook de derde snede zit bij sommigen (nog net niet) in de kuil en op de beregende percelen staat de 4de snede al volop te groeien. Dat meldt LCV, het Landbouwventrum voor voedergewassen
12-06-2020
‘Als onze overheid waardevol grasland écht met een subsidie wil beschermen, doet ze dat best met een rechtstreekse premie voor grasland en niet met een onrechtstreekse premie per zoogkoe’, dat stellen Bert Boonen en Titus Ghyselinck in een opiniestuk in het Vlaamse weekblad Knack. 
03-06-2020
Ook dit jaar is het weer een uitdaging om het grasland goed te houden met de extreme droogte. Het is daarom extra belangrijk om je perceel gras optimaal te managen, zodat het sterk blijft en genoeg gras opbrengt.
03-06-2020
Er is een wetenschappelijk artikel verschenen waarin genetische en niet-genetische opbrengsttrends van Nederlandse voedergewassen worden beschreven in de tijd. Waar mais duidelijk een positieve trend laat zien in gewasopbrengst de afgelopen jaren, is deze bij gras niet gevonden.
02-06-2020
Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

right