Sitemenu

zondag 13 juni 2021
content-main-left

Nieuwsberichten over Voeding

06-05-2021
Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft de voedingsdriehoek die de burgers een leidraad wil bieden voor een gezond voedingspatroon, verruimd met de impact die voeding heeft op het milieu.
04-05-2021
Diepvriesgroenten zijn algemeen ingeburgerd. Rundsvlees is dat minder. ‘Nochtans is de kwaliteit van diepgevroren vlees evengoed als vers.’ 
27-04-2021
De krachtvoerprijzen die vanaf de zomer van 2020 een flinke stijging hebben laten zien, lijken de piek bereikt te hebben.
16-04-2021
De huidige voederwaardeprijzen zijn berekend door Wageningen Universiteit (WUR) op 6 april 2021. De waarde van 1000 vem (kvem-prijs) komt uit op 17.8 eurocent, de waarde van eiwit op 100.8 eurocent per kg dve.
08-04-2021
De Vlaamse start-up Protealis krijgt zes miljoen startkapitaal om Vlaamse sojavariëteiten te ontwikkelen die lokale soja rendabel moeten maken.
10-02-2021
Agro-innovatiecentrum De Marke (N) gaat de komende jaren onderzoek doen naar het optimaliseren van de teelt van voedergewassen in een veranderend klimaat.
09-02-2021
De waarde van 1000 vem (kvem-prijs) daalt naar 15.5 eurocent, de waarde van eiwit stijgt naar 120.7 eurocent per kg dve. Een enorme stijging van de eiwitwaarde.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

right