Sitemenu

donderdag 22 oktober 2020
content-main-left

Nieuwsberichten over Voeding

05-10-2020
De huidige voederwaardeprijzen zijn berekend door Wageningen Universiteit (WUR) op 22 september 2020. De waarde van 1000 vem (kvem-prijs) daalt naar 17.0 eurocent, de waarde van eiwit stijgt naar 78.7 eurocent per kg dve.
01-10-2020
Dit jaar werd er in Nederland aanzienlijk minder soja geteeld dan in 2019. Ook in Europa daalde de productie van soja.
29-09-2020
De Belgische veevoedersector (BFA) heeft een nieuw duurzaamheidscharter klaar. Het omvat 12 concrete en ambitieuze doelstellingen op vlak van methaanuitstoot, sojaproductie, antibioticagebruik en nevenstromen dat de sector tegen 2030 wil bereiken.
02-09-2020
Het gebruik van vochtrijke diervoeders in de rundveehouderij in Nederland is in 2019 met 17 procent gedaald.
17-07-2020
De Amerikaanse fastfoodketen Burger King wil toe naar een rundvleesproductie met in het rantsoen een additief op basis van citroengras. Dit vermindert de methaanuitstoot met 30%, claimt Burger King.
14-07-2020
Het puur synthetisch geproduceerd L-selenomethionine dat nieuw op de markt komt, is in tegenstelling tot anorganisch selenium en geseleniseerde gisten 100 procent beschikbaar voor het dier.
17-06-2020
Onderzoekers van de universiteit Gent hebben eiwit producerende microben ontdekt. Deze bevatten tot 70 procent meer eiwitten dan sojabonen en fixeren zowel CO2 als atmosferisch stikstof. Dat meldt VILT op haar website.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

right