Sitemenu

zaterdag 16 januari 2021
content-main-left

Nieuws

Ki BBG presenteerde stieren zoals weleer

08-12-2010  · 2 reacties

Met zaagsel op de bodem en weggedraaide tussenschotten van de hokken konden de bezoekers aan de opendeurdagen van BBG te Ciney genieten van een ki-show zoals weleer.

Een twintigtal nieuwe en oudere stieren in productie waren te bekijken. De stieren waren alle vrij van de zeven gekende erfelijke gebreken. De diversiteit in de portfolio van de Belgian Blue Group sprak menig veehouder aan.
De liefhebbers van fijntypische modellen voelden zich aangetrokken door Manitou de Belle Eau, een 91,7 puntenzoon van Impair de Cobreville.
Vleesveehouders die opteren voor solide, economische verervers waren vooral gecharmeerd door Sauveur de Monin Chapelle (v. Ecrin de Bomal) die 13 centimeter boven de norm voor eerste categorie scoort en op 29 maanden 1,145 kilogram weegt.

Manitou de Belle Eau
Manitou de Belle Eau

Sauveur

Heeft Sauveur al fokwaarden? Zijn formaat klinkt erg beloftevol.

Tsjah, in het eerste gedeelte

Tsjah, in het eerste gedeelte van de stal in Ciney stonden 20 dieren. Dat zijn er te weinig voor zo'n stal. Het achterste gedeelte was gesloten. Jammer, want we wilde Dartagnan nog eens bekijken! Erg goed dat ze alleen vrije stieren voorstelde. Die weg zullen we toch een beetje moeten gaan bewandelen.
right