Sitemenu

zaterdag 8 augustus 2020
content-main-left

Nieuws

De anderhalf jaar oude Jackie Malo van Marcel Gerritsen uit Maurik is op de NVM 2015 gekroond tot algemeen kampioene bij de blonde d'Aquitaines. Bij de stieren was deze titel voor Bakersfield Geerte van Wim Bakker uit 't Harde.

Er werd met veel dieren, enthousiaste inzenders en een kritische jury stevig gestreden in de ring van de blonde d'Aquitaines. Alle ogen waren daarbij gericht op de pas drie weken geleden gekalfde Aurora van Ed en Marian Neerincx uit Elst. De algemeen kampioene van de vorige NVM wist haar titel van kampioen zoogstellen te prolongeren.

Fraaiste vrouwelijke dier komt uit stal Gerritsen

Bij de oudste rubriek koeien was het Genève van Dennis Boerland uit Echten die het kampioenslint kreeg omgehangen.De jongste rubriek vaarskalveren was voor Lois, de Heuvelland-Hummerdochter uit de stal van Harm Kip uit De Wijk. Maar het fraaiste vrouwelijke dier op de keuring was zonder enige twijfel de nog jonge Jackie Malo (v. Barbes) van Marcel Gerritsen.

Grootste en zwaarste stier wint

Bij de jonge stieren was het Arlequinzoon Leonardo van de Woeste Hoeve van De Woeste Hoeve uit Hoogwoud die het kampioenschap binnenhaalde. Bij de stieren van één tot drie jaar was het Imposant, de Titanzoon uit de eerder genoemde Aurora van de familie Neerincx, die overtuigend won. Het algemeen kampioenschap was voor de grootste en zwaarste stier die in de ring van de blonde d'Aquitaines rondliep: Bakersfield Geerte (v. Ronald) van Wim Bakker uit 't Harde.

Bekijk alle rubriekwinnaars en kampioenen hier

Jackie Malo en Bakersfield Geerte fraaiste blonde d'Aquitaines
right