Sitemenu

zondag 31 mei 2020
content-main-left

Nieuws

Eerlijke strijd in Geffen

04-09-2017  · 2 reacties

Op de regionale fokveedag in Geffen werden de prijzen mooi verdeeld.

De spannendste strijd voltrok zich bij de jonge vaarzen, waar Prada van het Waterland won. Prada van het Waterland, een Hazarddochter van Bart Hoogeveen uit Dreumel, won de titel in een van de zwaarste klassen. Ze moest het onder meer opnemen tegen haar volle zuster Escada van het Waterland. Maar Prada blonk uit in vleestype en fijnheid en had vooral een betere staartinplant dan de uiteindelijke reservekampioene Gloria van Boszicht (v. Warrior) van de familie Van Mierlo uit Someren.

Dubbelslag Van Erp

Hazard leverde in Geffen meerdere rubriekskampioenen af. Zo bracht de familie Steenbreker uit Doetinchem zijn dochter Tessa van de Koekendaal in stelling bij de pinken. Tessa bezat een fraaie voorhand, maar zag dat Biezen Fien Quatre 69 (v. Idefix) van de familie Van Erp uit Aarle-Rixtel completer was en vooral in beenwerk sterker stapte. Maar aan Billy 1 van de Biezen, ook van Van Erp, kon niemand tippen. Wat toonde ze een expressie van vleeskwaliteiten zonder aan fijnheid in te boeten. De Origandochter Billy was het sterkst op alle fronten en won de titel.

Tessa en Paula

Het fijne kalf Tessa (v. Cadeau) van Ronald Wolters uit Lievelde kende een fraaie afstamming. Haar moeder Paula was vorig jaar al kampioene bij de oudere vaarzen en samen vormden ze dit jaar het winnende zoogstel. Paula (v. Attribut) lukte het nu niet om een kampioenslint bij de koeien op te eisen, maar haar veelbelovende dochter Tessa maakte een dubbelslag. Eerst won ze de titel Miss Toekomst en later zegevierde ze bij de vaarskalveren. Ze was wellicht niet het zwaarste kalf, maar wel compleet en vooral voor haar sterke stap werd ze geroemd door de juryleden Ruben Vereecke en Eric van de Pol.

Polka niet te kloppen

Dat Paula er bij de oudere koeien niet in slaagde om dit jaar weer een titel te bemachtigen, lag niet zozeer aan haar, maar meer aan de uiterst sterke concurrentie. Ivette (v. Tilouis) van Hoogeveen bezat meer onderbil en mooiere belijningen, maar het was vooral Polka van het Broek die enorme vleeskwaliteiten liet zien. Polka, een Sheriffdochter van Frans en Frank van Hest uit Moergestel, was hard gevoerd en was niet te kloppen in lengte, breedte en dieptematen.

Robuuste stieren van Hunnekens

Ook Marly van Maris was net als Polka een nakomeling van Sheriff. Marly was een van de twee robuuste stieren die voor Mark Hunnekens uit Grashoek een rubriekszege opeiste. Marly had een prima beengebruik en kende geen fouten in zijn bouw, maar zijn jongere stalgenote Senco van Maris (v. Warrior) maakte zeker zo veel indruk voor aanleg van bevleesdheid in zowel voor- als achterhand.

Klik hier om de foto's van de kampioenen te bekijken.

 

Prada van het Waterland (v. Hazard) wint de titel bij de jonge vaarzen
Prada van het Waterland (v. Hazard) wint de titel bij de jonge vaarzen
right