Sitemenu

maandag 25 mei 2020
content-main-left

Nieuws

Op de Brabantse fokveedag die plaatsvond tijdens Leuven kermis, was de publieke belangstelling groot rond de verschillende keuringsringen. In het Belgisch witblauw ras maakten slechts 33 dieren hun opwachting.   

De keuringscoryfeeën van de familie Veulemans - Ivoire van het Bareelhof (v. Imperial) en Kara van het Bareelhof (v. Hazard) - werden kampioen, respectievelijk in de categorie koeien en jonge koeien. Beide dieren wonnen het van hun concurrenten in de puurheid van het type.

Bij de jonge vaarzen ging de titel naar Titi van Francis Vanormelingen uit Kortessem. De jonge Casperdochter was al eerder laureate op de fokveekeuring te Alken. Ook te Leuven imponeerde de Limburgse klasbak door haar pure, cilindrische vleestype en extra scherpe belijning in de bespiering van de achterhand.

Bij de stieren was het een fluitje van een cent voor Lothar van Moorsel van Frans Van Der Biest uit Moorsel. De langgerekte Fripozoon met bolronde achterhand was de enige titelkandidaat die aan de hoogtemaatnorm van eerste categorie voldeed.

Voor extra foto’s: klik hier

De Leuvense kampioenen: Ivoire, Kara, Titi en Lothar
De Leuvense kampioenen: Ivoire, Kara, Titi en Lothar
right