Sitemenu

maandag 6 juli 2020
content-main-left

Nieuws

Driemaal raak voor Gini-genetica in Alken

07-08-2018  · 4 reacties

Drie op zeven. Dat is het resultaat van de deelname van Benny Neven uit Wellen aan de Limburgse provinciale prijskamp in Alken. Telkens deed hij dit met een dier uit de Gini-genetica. De andere titels werden mooi verdeeld onder de andere deelnemers.


Bij de middengroep stieren was er een eerste titel voor Benny Neven. Door zijn massa en diepe vleeslijnen in de achterhand won Monza van Tervoort overtuigend en haalde het van een jonge Courtoiszoon, Mr Judge van de Kleine Venne, van Mechelmans-Baerts LV uit Donk. Monza is de volle broer van een andere kampioene uit de Tervoortstal, Gini van Terbeck. Deze gekende Adajiodochter won op zevenjarige leeftijd een zoveelste kampioenschap, ditmaal bij de koeien.
Ook haar Imperialdochter Kriekje van Tervoort was succesvol op de keuring in Alken. Kriekje haalde het door haar breedte in de achterhand en de rug van streekgenote Titi, een Casper-nakomeling van Franis Vanormelingen uit Kortessem. 

Klassevolle Courtoisdochter

Ook bij het kampioenschap van de middengroep vaarzen stond een Ginidochter present, Mirza van Tervoort (v. Imperial). Zij diende het echter af te leggen tegen het jongste dier in dat kampioenschap. De klasse en finesse van Allflex van de Kleine Venne (v. Courtois) overtuigde de jonge jury het meest in Alken. Deze fijne vaars van Mechelmans-Baerts LV haalde het van nog twee andere rubriekswinnaars. Zo wist ook Maxima van 't Herent (v. Attribut) van Raymont Thijs uit Neerpelt met haar massa haar rubriek te winnen. Dat deed ook de fijne en grote Zina van het Boyerhof. Deze Attributdochter zorgde voor winst voor Davy Claessens uit Stokkem.

Winst voor Figaro

Zwaar, breed, lang. Dat waren de woorden waarmee de jury 0155 van Bellis omschreef in haar rubriek. De Vidaldochter van Jos Warnants uit Kortessem won het kampioenschap bij de jongste vaarzen. Ze haalde het daarbij van een andere telg uit de stal van Raymond Thijs, de zware Nadira van het Kastanjehof (v. Depute).
Ook Loosen Bvba nam winst mee uit Alken. De acht maanden oude 1748 van Thiewinkel (v. Econome) won bij de jongste stieren. Tot slot was er bij de oude stieren winst voor Figaro de Heers. De Imperialzoon van Guido Corswarem pakte, een week na zijn derde plaats in Libramont, de kampioenstitel.

Meer foto's, klik hier.

Allflex van de Kleine Venne, kampioen bij de vaarzen
Allflex van de Kleine Venne, kampioen bij de vaarzen
right