Sitemenu

donderdag 28 mei 2020
content-main-left

Nieuws

In het Verenigd Koninkrijk is het keuringsseizoen geopend, net als in Nederland en Vlaanderen. De Balmoral Show is een van de eerste grote keuringen voor vleesvee. Verschillende vleesrassen tonen er hun beste dieren.

Ook British Blue heeft in de Noord-Ierse Balmoral Show een uitgebreide keuring. Dit voorjaar gingen de belangrijkste prijzen – het algemeen kampioenschap en het reservekampioenschap – telkens naar dezelfde fokker, Springhill Belgian Blues van Martin James.

Zijn nagenoeg onklopbare Springhill Golden Girl, een dochter van Gitan du Petit Mayeur, werd aangeduid als kampioene van de Balmoral Show, Springhill Molly (v. Bellygrange Vinney) als reservekampioene.

Golden Girl werd daarnaast beste vrouwelijk dier. Greenfield Levi, eigendom van Basil Dougherty, was de beste stier.

Royal Cornwall Show

Aan de andere kant van het Verenigd Koninkrijk vond twee weken later een soortgelijke keuring van British Blue plaats. Ditmaal tijdens de Royal Cornwall Show.

Het algemeen kampioenschap werd hier gewonnen door Highridge Blues Lucia (v. Drift Domino), eigen aan Nathaniel en Marina Doble. Tanat Lola van Wyn Jones werd reservekampioene. De titel bij de stieren ging naar de familie Dunn met haar Highridge Blues Mars.

 

Springhill Golden Girl, dochter van Gitan du Petit Mayeur, werd kampioene op de Balmoral Show (foto: Catherine McGregor)
Springhill Golden Girl, dochter van Gitan du Petit Mayeur, werd kampioene op de Balmoral Show (foto: Catherine McGregor)
right